TORMIBLOGI Tuul häirib laevaliiklust Vormsi ja Kihnu liinil

Copy
Praamisõit Saaremaale: mandri pool on taevas helge, ilm sadamas veel kuum. Üle Suure väina on juba jahedam.
Praamisõit Saaremaale: mandri pool on taevas helge, ilm sadamas veel kuum. Üle Suure väina on juba jahedam. Foto: Tairo Lutter

Ilmateenistus andis saartele ja Lääne-Eestile eile kõrgeima taseme hoiatuse: oodata oli tugevat tormi, äikest, rahet ja välistatud polnud ka keeristormide teke. Päev täis ettevalmistusi lõppes õhtuks hoopis maru raugemisega. 

«On oht elule ja tervisele ning tuleb olla tähelepanelik ja valmistuda ka tormist tingitud ebameeldivusteks,» kommenteeris päästeameti vastutav Janar Kärner esmaspäeva hommikupoolikul edastatud pressiteates. 

Õhtul teatas sünoptik Kairo Kiitsak sotsiaalmeedias, et külma frondi mõju hakkas raugema, kuid oodata võib veel tuulepuhanguid ja vihma. Kella poole kümne ajal õhtul langetas ilmateenistus hoiatuse taseme kolmandalt esimesele, mis tähendab, et ilm võib olla ohtlik teatud olukordades. Sama hoiatus kehtib ka teisipäeva hommikul.

Ilmaprognoosi järgi oli oodata äikesevihma valinguid, millega võivad kaasneda tuulepuhangud üle 25 m/s ja rahe. Sajuhulk võis prognoosi järgi olla kohati 30–50 mm, muu hulgas oli trombide ja keeristormide tekke oht. Öö jooksul pidi sajuala pikkamööda levima põhja poole, mitmel pool pidi olema äikest ja püsima tugevate sajuhoogude ja tuulepuhangute oht.

Märksõnad

Tagasi üles