MUNDRIS MEER SUVEPÄEVADEL Mihhail Kõlvart rikkus Kaitseliidu määrust (3)

Rus.Postimees
Copy
Kaitseliidu vormi kandev Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart Keskerakonna suvepäevadel Vaiblas.
Kaitseliidu vormi kandev Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart Keskerakonna suvepäevadel Vaiblas. Foto: Lugeja foto

Keskerakonna liikmed kogunesid laupäeval Viljandimaal Vaibla puhkekeskusesse partei suvepäevadele. Üritusele tuli ka erakonna esimeheks kandideeriv Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, kes kandis Kaitseliidu vormi, kirjutab Rus.Postimees.

Keskerakonna liige Märt Sults postitas Facebooki ja Twitterisse ühisfoto Kaitseliidu vormiriietuses Kõlvartiga.

Teatavasti aga on Kaitseliidu või kaitseväe vormiriietuse kandmine poliitilistel üritustel keelatud, mida kinnitas portaalile Rus.Postimees antud kommentaaris ka Kaitseliidu strateegilise kommunikatsiooni osakonna spetsialist Neeme Brus.

Rus.Postimees palus kommentaari Tallinna linnapea büroolt ning nõunik Marica Lillemets teatas vastuses, et Kõlvart on 4.–8. augustini Kaitseliidu sõduri intensiivõppe laagris. «Ta saabus Keskerakonna suvepäevadele vormis, vahetas seejärel riided, pidas esinemiskõne tsiviilriietes ja oli ülejäänud aja tsiviilis. Mõned sõbrad soovisid tema tulles koos pilti teha, postitasid selle nende endi isiklikule sotsiaalmeediakontole.»

«Kaitseliidu vormi ei kasutatud poliitilisel koosolekul. Määruste rikkumist meie hinnangul ei toimunud,» märkis Lillemets.

Sultsi postituse all kommenteeris Keskerakonda kuuluv kindralmajor reservis Neeme Väli, kes juhtis Kaitseliitu aastatel 1996–1997. Väli ei nõustu õigustusega, millega tuli Kõlvarti nimel välja tema büroo nõunik. «See on vormikandmise eeskirja rikkumine. Ole kes tahes või tule kust iganes, vormi poliitilistel üritustel ei kanta. Poseerimise asemel oleks võinud riideid vahetada,» kommenteeris Väli.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles