Ilmataat tegi saarlastele rõõmu ja saatis hullema Hiiumaa poole edasi

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kuressaare vanalinnas jätkus elu ka tormi eel muretult: jäi mulje, et saarlased on täitsa veendunud, et kui torm juba Sõrvet rappis, siis õhtul ta teist korda enam ei tule.
Kuressaare vanalinnas jätkus elu ka tormi eel muretult: jäi mulje, et saarlased on täitsa veendunud, et kui torm juba Sõrvet rappis, siis õhtul ta teist korda enam ei tule. Foto: Tairo Lutter

Ilmateenistus andis saartele ja Lääne-Eestile eile kõrgeima taseme hoiatuse: lubati tugevat tormi, äikest, rahet ja hoiatati ka keeristormide eest. Võtsime foto- ja videograafiga kaasa kummikud ja vihmajope ning sõitsime Saaremaale, kus alles talvel jättis endast tõsised kahjud maha torm Birgit.

Ehkki suuremat tormi lubati just õhtuks ja ööks – ajaks, mil tänane leht juba trükis oli – tegi ilmataat saarlastele kurja üllatuse keskpäeval. Sõrves ja Sõrve säärel sadasid maha üheksasentimeetrise läbimõõduga 70-grammised raheterad, mis lõhkusid sõidukite ja hoonete klaase. Õhtuks tegi äikeseliini teekond aga ootamatu jõnksu ning läks Saaremaast mööda Hiiumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles