Zelenskõi mõistis hukka elumajade ründamise Pokrovskis

BNS
Copy
Pokrovskis pärast rünnakut
Pokrovskis pärast rünnakut Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI / Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi mõistis esmaspäevaõhtuses videoläkituses ukrainlastele hukka Vene sissetungijate järjekordse rünnaku, kus Donetski oblastis asuvas Pokrovski linnas tabati rakettidega elumaju, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

«Vene agressorid ründasid esmaspäeval ballistiliste rakettidega Iskander Donetski oblastis asuvat Pokrovskit,» rääkis riigipea.

Viimastel andmetel sai rünnakus surma viis ja vigastada 31 inimest. Presidendi andmetel oli hukkunute seas ka riikliku hädaabiteenistuse töötaja kolonel Andrei Omeltšenko.

«Kaks raketilööki. Tabamuse said tavalised elumajad,» ütles Zelenskõi.

«Tahan täna eraldi välja tuua päästjad. Meie riikliku päästeteenistuse töötajad. Need, kes töötavad Ukraina erinevates linnades elude päästmise nimel ehk selle nimel, et Vene terror kaotaks. Kõik nad on korduvalt osalenud – otseselt osalenud – terrorirünnakute tagajärgede likvideerimisel ja meie inimeste elude päästmisel. Tahan välja tuua ja loomulikult tänada kõiki Donetski ja Luhanski oblasti, Zaporižžja ning Odessa riikliku hädaabiteenistuse töötajaid. Tänan kogu Ukraina riikliku hädaabiteenistuse töötajaid,» sõnas Zelenskõi.

«Vigastatute arv on kasvanud 31ni. Nende hulgas on 19 politseinikku, viis päästjat ja üks laps. Rususid koristatakse,» täpsustas Ukraina siseminister Ihor Klõmenko enne seda suhtlusvõrgustikus Telegram.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles