Zalužnõi rääkis USA kindraliga olukorrast rindel

BNS
Copy
Ukrainlaste suurtükk M109 Donetski oblastis
Ukrainlaste suurtükk M109 Donetski oblastis Foto: REUTERS / Viacheslav Ratynskyi / Scanpix

Ukraina relvajõudude ülemjuhataja Valeri Zalužnõi vestles neljapäeval telefoni teel USA staabiülemate ühendkomitee esimehe Mark Milleyga ja rääkis kindrale olukorrast rindel, kus ukrainlaste relvajõud jätkavad kaitse- ja pealetungioperatsioone, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

«Mis puutub kaitsesse, siis see on järjekindel. Meie sõdurid teevad selleks kõik endast oleneva. Mitmes kohas ründab vaenlane aktiivselt, kuid need ei ole edukad. Eelkõige on rünnakute eesmärk suunata Ukraina vägesid teatud rindesektoritest mujale,» sõnas Zalužnõi.

Ülemjuhataja ütles pealetungi kommenteerides, et rasked lahingud jätkuvad.

«Ukraina väed jätkavad samm-sammult tingimuste loomist edasiliikumiseks. Initsiatiiv on meie poolel,» lisas Zalužnõi.

Ülemjuhataja arutas kindraliga ühtlasi Ukraina armee praegust relvastuse ja laskemoona vajadust ning tänas partnereid abi ja toetuse eest.

Kaitseministeerium teatas varem päeval, et Ukraina sõdurid võtsid lõunas ja idas viimase nädala jooksul vangi 30 sissetungijat ja hävitasid rohkem kui 340 sõjatehnikaühikut. Sealhulgas tanke, miinipildujaid, haubitsaid, raketiheitjaid, õhutõrjeseadmeid, rohkem kui 70 Vene väe isikkoosseisu koondumiskohta, umbes kümme komandopunkti, 15 õhutõrjesüsteemi, üle 60 suurtüki, kümmekond moonaladu ja elektroonilise sõjapidamise jaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles