Slava Ukraini annetab Ukraina armeele 54 000 euro eest kamuflaažvärve (1)

BNS
Copy
Esimesed maskeerimisvärvid jõuvad Eestist Ukrainasse sügisel
Esimesed maskeerimisvärvid jõuvad Eestist Ukrainasse sügisel Foto: MTÜ Slava Ukraini

MTÜ Slava Ukraini sõlmis koostöölepingu õpilasfirmast välja kasvanud ettevõttega MilSpray, kelle abil saadetakse Ukraina sõjaväele 54 000 euro väärtuses 24 000 purki spreina kasutatavaid kamuflaažvärve.

Esimesed näo maskeerimiseks mõeldud värvid jõuavad Ukraina sõjaväeni sügisel.

MTÜ Slava Ukraini juhi Anu Viltropi sõnul on MTÜ Slava Ukraini üks põhifookustest Ukraina sõjaväe toetamine elusäästva abiga.

«Maskeeringu kasutamine on sõjaväeüksustele äärmiselt oluline, et kaitsta sõdurite elu sellega, et nad jääksid vaenlasele märkamatuks. Meie eesmärk on pakkuda Ukraina sõduritele selleks sobivaid tarbeid – kuna MilSpray kamuflaažvärv on tavapärase pasta asemel sprei kujul, saab selle kiiresti ja efektiivselt peale kanda, kui olukord seda nõuab. Sprei on ka nahasõbralikum ja seda on lihtsam hiljem maha pesta. Lisaks sellele, et Ukraina võitlejad vajavad igasugust sõjalist abi, on Ukraina kaitseminister saatnud Slava Ukrainile kirja palvega toetada Ukraina sõjaväge innovaatilise tootega, mida nende eriüksused vajavad ja ootavad,» ütles Viltrop.

Kamuflaažvärve tootev MilSpray on õpilasfirmast välja kasvanud ettevõte, mis teeb koostööd kaitseministeeriumiga, on osalenud rahvusvahelisel kaitsetööstusmessil IDEX 2023 ning Leedus Baltikumi suurimal kaitsetööstusmessil Baltic Miltech Summit 2023. Värvide tootmise rahastamiseks kasutatakse MTÜ Slava Ukrainile juba laekunud annetusi. Kamuflaažvärvide Ukrainasse transportimisel kasutatakse Kaitseväe abi.

Lisaks kamuflaažvärvide annetamisele toetab MTÜ Slava Ukraini Ukraina sõjaväele ka PULSE taktikalise meditsiini koolituste korraldamist. Mais alanud koostöö käigus on koolituse läbinud 2524 sõdurit.

«Koolituste käigus omandavad Ukraina sõdurid elupäästvad oskused, et pakkuda taktikalises olukorras endale ja teistele esmaabi, anda olukorrale ohuhinnang ja taktikaliselt tegutseda. See vähendab eesliini suremust, suurendab motivatsiooni ja pikemas perspektiivis vähendab taastusravi töökoormust,» lisas Viltrop.

Koolitusi rahastatakse veebruaris toimunud heategevussaates «Elagu Eesti! Slava Ukraini!» vastaval eesmärgil kogutud annetuste abil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles