Lauri Hussar saatis riigikogu opositsioonile korduskirja (10)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eesti 200 esimees ja riigikogu esimees Lauri Hussar saatis riigikogu opositsioonile korduskirja.
Eesti 200 esimees ja riigikogu esimees Lauri Hussar saatis riigikogu opositsioonile korduskirja. Foto: Konstantin Sednev

Riigikogu opositsiooni fraktsioonid pidid selleks nädalaks vastama, kas nad on valmis laskma arupärimised kevadel esitatud obstruktsiooni kolme filtri süsteemist läbi või mitte. Teisipäeval kogunes riigikogu juhatus vastuseid arutama. «Me ootasime vastustest rohkem, et neil olnuks suurem soov panustada riigikogu töövõime taastamisse,» lausus riigikogu esimees Lauri Hussar (Eesti 200).

Riigikogu juhatus käis juuli keskel välja ettepaneku, mis võiks lahendada sügisistungi võimalikud ummikud – jagada arupärimised kolme gruppi: need, mida ollakse valmis tagasi võtma, need, mille arupärija on nõus kirjaliku vastusega, ning need arupärimised, mida kindlasti soovitakse arutada. Teisipäeva õhtul rääkis Hussar Postimehele, et juhatuse tollase ettepaneku peale, et opositsioon laseks arupärimised kolme filtri süsteemist läbi, opositsioon ei vastanud. «Kuna nad otseseid vastuseid sellele ei saatnud, siis otsustasime, et saadame fraktsioonidele uue sellesisulise kirja. Täiendame seda ja lisame juurde statistilisi andmeid,» kirjeldas Hussar. Vastuseid oodatakse 21. augustiks. «Riigikogu juhatus otsib võimalusi parlamendierakondade esimeeste kohtumise korraldamiseks, et leida poliitiline kompromiss. Ma olen veendunud, et selline kohtumine augusti lõpus või septembri alguses ka toimub,» lisas Hussar. Ta naljatles, et esimene kohtumine toimub juba sel nädalavahetusel arvamusfestival, kuigi tulemas on teistsugune arutelu.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles