Väike-Maarja vallas uppus eakas mees

Postimees
Copy
Avariis sai surma 56-aastane jalakäija.
Avariis sai surma 56-aastane jalakäija. Foto: M.i.c.c.a/Shutterstock

Kolmapäeva pärastlõunal kell 12.51 toodi Väike-Maarja vallas Tammiku külas Tammiku järvest välja kuuekümnendates eluaastates meesterahvas, kelle elu kahjuks päästa ei õnnestunud. 

Kolmapäeval kell 12.35 tuli häirekeskusele teade, et Tammiku järves on vees vanem härrasmees. Kohaliku talu elanikud kuulsid mehe appihüüdeid ning teavitasid päästjad. Päästjad jõudsid kohale kell 12.50 ning tõid mehe veest välja.

Paraku ei õnnestunud mehe elu päästa. Mees anti üle politseile, kes selgitab välja täpse surmapõhjuse.

Sel aastal on Eestis uppunud 28 inimest, 21 nendest on olnud 50-aastased või vanemad. Eelmise aasta samal perioodil uppus 18 inimest, 9 nendest olid 50-aastased või vanemad inimesed.

Päästeamet rõhutas, et sügavasse vette ujuma minnes on oma tervisliku seisundi ja füüsilise vormi ülehindamine eluohtlik. Vanematel ja kehvema füüsilise vormiga inimesetel on turvalisem ujuda kalda läheduses koos kaaslastega ning hoida nendega kontakti.

«Uppuv inimene üldjuhul häält ei tee, sest tema jõud läheb enda pinnal hoidmiseks. Uppuja tunneb ära selle järgi, et ta vajub aeg ajalt vee alla ja ahmib pinnale tulles meeleheitlikult õhku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles