Zelenskõi rääkis edasisest tööst Ukraina taeva sulgemiseks

BNS
Copy
Zaporižžjas kahjustada saaanud elumaja.
Zaporižžjas kahjustada saaanud elumaja. Foto: STATE EMERGENCY SERVICE HANDOUT/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi tänas kolmapäevases videosõnumis liitlasi veel mitmete õhutõrjeraketisüsteemide Patriot kättesaamise eest ja rääkis edasisest tööst Ukraina taeva sulgemiseks, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

«Täna on Saksamaalt häid uudiseid ehk täpselt see, mille me Olaf Scholziga kokku leppisime. Veel Patrioti õhutõrjeraketisüsteeme. Suur aitäh, Olaf, teile. Meie rahva kaitsmiseks Vene terrori eest on see äärmiselt vajalik. Tänan teid Saksamaa kantsler isiklikult selle lepingu täitmise eest,» rääkis riigipea.

Zelenskõi lisas, et see päästab tuhandeid ukrainlaste elusid ja lähendab riiki täisväärtusliku õhukilbi loomisele.

«Töötame iga päev selle nimel, et meie taevakaitsjatel oleks rohkem ning paremaid õhutõrjesüsteeme ja rakette. Homme jätkan taas seda tööd. Annan endast parima, et anda taevale parem kaitse,» lubas president.

President rõhutas, et kogu Ukraina territoorium vajab praegusest oluliselt rohkem õhutõrjesüsteeme ja muid kaitsevahendeid.

«Samm-sammult muudame seda »oluliselt rohkem« oma õhuväe, õhutõrje ja mobiilsete tuletõrjeüksuste spetsiifilisteks võimekusteks. Valmistame oma sõdurid ette kaasaegsete hävitajate jaoks. Mul pole kahtlustki, et meie taevas on peagi hävitajad F-16,» ütles Zelenskõi.

Venemaa viimases rünnakus Ukraina lõunaosas asuvale Zaporižžja linnale sai kolmapäeval surma vähemalt kolm inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles