Kaljuvee: Savisaares pettunutest võib moodustuda uus erakond

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kaljuvee.
Lembit Kaljuvee. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni liige Lembit Kaljuvee peab tõenäoliseks, et Edgar Savisaares pettunud keskerakondlased hakkavad looma uut erakonda.

Kaljuvee ütles intervjuus Põhjarannikule, et tema hinnangul on riigikogu 25-liikmeline fraktsioon lõhenenud enam-vähem kolme võrdsesse ossa Savisaare toetajate, tema vastaste ja kõhklejate vahel.

Kaljuvee sõnul on Savisaares pettunute hulk kasvamas. «Hea, et üha enam on neid, kes julgevad seda ka avalikult tunnistada,» sõnas ta.

«Praegu toimuv pole niivõrd millegi lõpp, kuivõrd uue algus,» ütles Kaljuvee, andes mõista, et kaalumisel on uue erakonna loomine, sest võimalust Keskerakonna sees midagi muuta ei teki.

«Teist korda Edgar sellel sündida ei lase, et erakonna kongressil saaks temaga juhi kohale konkureerija 40 protsenti häältest. Pärast kongressi on võimu tsentraliseerimine vaid tugevnenud.»

Kaljuvee annab hiljemalt aprilli alguses teada, kas jätkab Keskerakonnas või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles