Lääneranna vald kandis Pruunsillale 40 000 annetuseurot tagasi (6)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tänavu aasta kooli tiitli pälvinud Metsküla kool peaks vallavalitsuse otsusega augustis uksed sulgema.
Tänavu aasta kooli tiitli pälvinud Metsküla kool peaks vallavalitsuse otsusega augustis uksed sulgema. Foto: Madis Veltman

Suurettevõtja Parvel Pruunsild sai juulikuus Lääneranna vallalt tagasi oma 40 000-eurose annetuse, mille ta oli andnud Metsküla koolile aastaseks ülalpidamiseks. 

Pruunsillale oli raha tagasikanne üllatuseks. «Jah, tõepoolest on tagasi,» ütles ta Lääne Elule pärast kontrollimist. «Minu meelest on see jabur. Tean, et kool oli nõus mitmesuguste variantidega, kohtuasjade tagasivõtmiseni. See tundub mulle praegu kiusu ajamise või ärategemisena, sest lahendus ju on. Metsküla koolile sobivad toetused tulevad järgmisest aastast ja ühe aasta tegutsemise raha on olemas.»

Lääneranna vallavanem Ingvar Saare ütles Lääne Elule, et raha kanti tõepoolest Pruunsillale tagasi. 

Saare rääkis Postimehele juuli lõpus, et on tore, et keegi on tulnud toetama kooli, ent munitsipaalkoolivõrku ei saa sellises lootuses üles ehitada. «Omavalitsus otsustab, mis on talle jõukohane koolivõrk. Seda eraraha peale üles ehitada ei ole mõistlik,» lausus Saare.

Ta kordas, et vald peab vaatama, mis saab siis, kui aasta pärast ollakse taas samas olukorras ning kas siis peab uuesti koolide sulgemisest rääkima ning kohut käima.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles