«Nüüd ma su tapan!» Hooldekodu abitu asukas viidi haiglasse 106 torkehaavaga (1)

Olga Lebedeva
Copy
Võigas lugu Paunküla Hooldekeskuses paneb küsimuse alla, kes vastutab juhtunu eest.
Võigas lugu Paunküla Hooldekeskuses paneb küsimuse alla, kes vastutab juhtunu eest. Foto: Kermo Benrot

Suve alguses sai tallinlanna Lidia kibeda uudise: tema õde Tatjanat, kes elas raske haiguse tõttu hooldekodus, piinas tema toakaaslane. Üle saja torkehaava üle kogu keha, verevalumid ja kriimustused ning õudus silmis – sellisena nägi Lidia oma õde.

Tatjana on Paunküla Hooldekeskuses elanud kümme aastat ja õe sõnul on talle seal meeldinud. «Tatjana on näiteks toidu osas väga valiv, kuid talle valmistati isegi individuaalselt süüa: kokk tuli ja küsis, mida ta soovib. Suhtlus personaliga laabus samuti hästi.»

Aastaid tagasi diagnoositi Tatjanal hulgiskleroos. Haigus progresseerus: kõigepealt sattus naine ratastooli ja seejärel muutus sootuks liikumisvõimetuks. «Kui Tanja veel vähegi liikus, viisin ta enda juurde. Aga asi on selles, et elan üksi, abikaasata. Mul on hulk haigusi, muu hulgas song, mistõttu ei saa ma midagi rasket tõsta. Aitan õe vanni, kuid teda sealt välja ei saa. Tanjal on kaks last, aga ka nemad peavad lapsi kasvatama, käima tööl: lapsehoidja palkamine on väga kulukas. Kui olukord muutus raskeks ja õde vajas pidevat hooldust, panime ta Paunküla hooldekodusse,» rääkis Lidia.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles