Biden küsis Ukraina uuteks sõjalisteks kulutusteks 13 miljardit (2)

Copy
Pärast venelaste raketirünnakut Zaporižžjas.
Pärast venelaste raketirünnakut Zaporižžjas. Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI/Scanpix

President Joe Bideni administratsioon küsis neljapäeval USA kongressilt rohkem kui 13 miljardi dollari suurust summat Ukraina uute sõjaliste kulutuste tarbeks, vahendasid meediakanalid.

Administratsioon viitas vajadusele toetada jätkuvalt Ukrainat pärast Venemaa provotseerimata sissetungi riiki möödunud aastal.

«Rahastamine toetaks Ukrainat ja teisi haavatavaid riike, mida on mõjutanud Venemaa provotseerimata ja jõhker invasioon,» kirjutas juhtimis- ja eelarvebüroo juhataja Shalanda Young oma kirjas kongressi juhile Kevin McCarthyle ja seadusandjatele.

«President kinnitas veel kord, et me seisame Ukraina kõrval nii kaua kui vaja, kui riik kaitseb oma suveräänsust,» ütles Young.

«See strateegia on edukalt ühendanud meie liitlased ja partnerid ning varustanud ja võimaldanud Ukrainal end kaitsta Venemaa agressiooni eest,» lisas juhataja.

Valge Maja taotlus on osa rohkem kui 21 miljardi dollari suurusest uutest Ukrainaga seotud kulutustest. Kongress peab rahastamistaotluse enne summade väljamaksmist heaks kiitma.

Plaanid hõlmavad ka 3,3 miljardi dollari suurust taotlust anda Ukrainale kolm kuud täiendavat otsest eelarvetoetust.

«See tagaks, et Ukraina valitsus saab jätkata kriitilistele vajadustele reageerimist, sealhulgas tervishoiu- ja haridusteenuste pakkumist,» selgitati taotluses.

USA on 25. juuli seisuga eraldanud Ukrainale julgeolekuabiks üle 43,7 miljardi dollari, teatas kaitseministeerium hiljutises avalduses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles