Nädala krimi Riigivastase Seredenko kohtuasjas oodati tunnistama Vene valitsusasutuste töötajaid (4)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Sergei Seredenko püüdis kolmes kohtuastmes tõestada, et avaldas lihtsalt arvamust. Kohtud leidsid, et arvamuse kujunemisele on kaasa aidanud Vene raha.fotod: Taavi Sepp
Sergei Seredenko püüdis kolmes kohtuastmes tõestada, et avaldas lihtsalt arvamust. Kohtud leidsid, et arvamuse kujunemisele on kaasa aidanud Vene raha.fotod: Taavi Sepp Foto: Taavi Sepp

Eesti riigi vastases tegevuses süüdi mõistetud 60-aastane Sergei Seredenko püüdis veenda kolme kohtuastet, et tema Kremli-meelne tegevus ja kirjutised langevad vaid juhuslikult kokku Venemaa võimude seisukohtadega.

Eesti venekeelset elanikkonda ühendavas internetikommuunis torkab silma Sergei Seredenko üleskutse: «Olge valmis!» Rühma teised liikmed soovivad rahu, kannatlikkust ja sõprust.

Sellist meelsust külvas Rakveres sündinud ja Maardus kooli majahoidjana töötanud Seredenko oma intervjuudes venekeelsetele väljaannetele juba kümme aastat tagasi. Vastates ajakirjanike küsimustele Eesti kohta viis ta jutu sujuvalt natsismile, koonduslaagritele ja neist põgenemisele: «Eesti praegu – neonatsism. See on minu lõplik diagnoos.» Ta tõi näite Ukraina taksojuhist, kes oli lootusrikkalt teatanud, et Ukraina «ootab». Ajakirjaniku täpsustava küsimuse peale, et millest selline näide ja mida siis oodata tuleb, märkis Seredenko, et ärgu talt sellist küsimust küsitagu: «Vastus on, et me ootame.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles