Kesknoored parkisid volikogu ette linnaliinibussi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesknoorte plakatitega liinibuss volikogu maja ees.
Kesknoorte plakatitega liinibuss volikogu maja ees. Foto: Keskerakonna noortekogu

Kesknoored parkisid täna hommikul vanalinna linnavolikogu maja ette linnaliinibussi, mille renditasu lubab mittetulundusühing Tallinna Autobussikoondisele vastavalt tariifile kinni maksta.

Keskerakonna noortekogu liikmed parkisid täna hommikul Tallinna linnavolikogu hoone ette linnaliinibussi, mille akendele kleebiti tasuta ühistranspordi ideed toetavad hüüdlaused.

«Bussi tellis Tallinna Autobussikoondiselt MTÜ Keskerakonna Noortekogu,» ütles noortekogu esimees Jaanus Riibe Postimehele. Tema sõnul pargiti buss linnavolikogu ette varahommikul ja millalgi õhtul viiakse see tagasi. «Siis esitab TAK meile bussi kasutamise eest arve, mille me kinni maksame. Tasu määratakse ettevõtte tariifi alusel,» ei teadnud ta esialgu veel tasu suurust.

TAKi avalike suhete juht Sirje Roht ütles, et bussi tellimise tunnitariif linnas on 28,20 eurot + käibemaks. «Linnasisese tellimuse korral ei oma tähtsust kilometraaž ega see, kas buss tellitud ajal seisab või sõidab,» lisas Roht.

Seega võib noortekogul kuluda bussirendiks näiteks 10-tunnise kasutuse korral umbes 340 eurot.

Linnavolikogu esisele tänavale tohib parkida vaid linnavolikogu loal. «Loa saime [volikogu liikmelt] Märt Sultsilt. Tema toetas meie algatust ja oli nõus oma parkimisloa meie tellitud bussile ümber tegema,» selgitas Riibe. Ta rõhutas, et Sults toetas neid vaid parkimise lubamises, mitte bussi tellimises.

«Meie eesmärk on sel viisil avaldada toetust tasuta ühistranspordile. Kuna täna toimub linnavolikogu istung ja kõik volinikud tulevad kohale, siis kutsume sel viisil neidki seda toetama,» ütles Riibe.

«Tasuta ühistransport aitab vähendada Tallinnas sõitvate autode hulka ning seeläbi ka kahjulikke heitgaase ja müra,» põhjendas Riibe idee toetust. «Ühtlasi ulatatakse üldise hinnatõusu tingimustes inimestele abikäsi. Pealinlastele jääb iga päev ja kuu kätte see raha, mis seni kulus piletite ostuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles