Automaksu vastu on kogutud üle 50 000 digiallkirja (11)

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Eesti Autoomanike Liidu juhatuse esimees Priit Tammeraid.
Eesti Autoomanike Liidu juhatuse esimees Priit Tammeraid. Foto: Eero Vabamägi

Tänahommikuse seisuga ületas automaksu vastase petitsiooni digiallkirjade arv 50 000 piiri, vahendas Eesti Autoomanike Liit (EAOL). Allkirju automaksu vastu kogutakse selle kuu lõpuni.

EAOL juhatuse esimees Priit Tammeraid lausus pressiteates, et antud allkirjade arv näitab järgmist: vastuseis täiendavale automaksule on Eesti ühiskonnas äärmiselt tugev.

«Näiteks 50 000 valija toetusest piisaks valimistel kaheksa koha saamiseks riigikogus. Siiani on olnud edukaimaks allkirjade kogumiseks abieluvõrdsuse petitsioon, mille käigus koguti 35 805 digiallkirja,» ütles Tammeraid. «See tähendab omakorda seda, et kui abieluvõrdsuse kehtestamise võttis koalitsioon enda südameasjaks, siis sarnase loogika puhul tuleks võtta südameasjaks ka automaksu eelnõu tagasivõtmine.»

Sellest tulenevalt ei kavatse EAOL tema sõnul teha ka ettepanekuid rahandusministeeriumi automaksu väljatöötamise kavatsusele. «Ettepanekuid saaksime teha vaid juhul, kui oleksime täiendava automaksuga mistahes kujul nõus,» ütles Tammeraid, lisades, et EAOL jääb enda juuni lõpus edastatud ettepaneku juurde. «Selleks on täiendava automaksu kavatsusest loobumine ning autoomanike maksustamine läbi juba kehtiva kütuseaktsiisi.»

Allkirjade kogumine petitsioonile lõpeb 31. augustil kell 23.59, allkirjad antakse üle riigikogu juhatusele ja valitsusele.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles