Kanada sõjavägi lähetati võitlema metsatulekahjudega

Copy
Metsapõleng Briti Columbia provintsis.
Metsapõleng Briti Columbia provintsis. Foto: Handout

Kanada sõjavägi lähetati pühapäeval kaugele riigi põhjapiirkondadesse, et võidelda seal sadade kontrollimatute metsatulekahjude vastu, teatasid võimuesindajad.

Mitmete kaugemate kogukondade elanikud põgenesid levivate tulekahjude eest.

Briti Columbia provints valmistus samal ajal kuumalaineks, mis eeldatavasti annab põlengutele veelgi hoogu.

«Oleme koos loodeterritooriumide inimestega, kui nad võitlevad tõsiste metsatulekahjudega,» ütles kaitseminister Bill Blair.

«Vastates abipalvele aitavad kaitsejõud tulekustutustöödel, õhutranspordil ning planeerimisel, koordineerimisel ja logistikas,» sõnas minister.

Lähetuse suurust ei avaldatud, kuid Kanada sõjavägi on viimastel kuudel saatnud sadu sõdureid nelja teise provintsi, et aidata võidelda metsatulekahjudega koos ligi 11 000 tuletõrjujaga, kelle seas on 5000 välismaalt appi toodud tuletõrjujat.

Sel hooajal on tulekahjud levinud üle kogu riigi märkimisväärse intensiivsusega, mis on sundinud 168 000 kanadalast oma kodudest põgenema. Tänavuses metsatulekahjudes on praeguseks hukkunud neli inimest.

Tulekahjud on paisanud õhku ka enneolematult palju süsinikdioksiidi.

Loodeterritooriumi mitmele kogukonnale anti käsk evakueerida, kuna piirkonnas möllavad 233 erinevat metsatulekahju. Kodudest pidid lahkuma ka 2500 Fort Smithi elanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles