VIDEO Agressiivne purjus mees ründas bussis Kanal 7 reporterit ja lubas ta ära tappa (6)

rus.postimees.ee
Copy

End ukrainlaseks nimetanud mees peksis möödunud neljapäeva õhtul Tallinnas liinibussis Kanal 7 reporterit. Politsei teatel oli ründajaks Eesti kodanik.

10. augustil kella 18.45 ajal ründas Tallinnas number 23 bussis väidetavalt joobes reisija Kanal 7 reporterit German Averjanovit, kes oli teel töölt koju.

Teletöötaja sõnul kuulas ta bussis näoga akna poole seistes kõrvaklappidest muusikat ega seganud kedagi. Agressiivsele kaasreisijale polevat meeldinud reporteri välimus ning ta hakkas teda mõrvaga ähvardama, viidates sellele, et ta on Ukraina kodanik ja noore mehe taolisi inimesi «tapetakse sõjas iga päev».

«Seisin ratastoolide kohas ja tundsin enda kõrval imelikku lõhna, nimelt suitsu. Minuti või paari pärast märkasin klaasi peegelduses, et minu selja taga olnud tüdruk nihkus järsult edasi ja vaatas mind hirmunud pilguga. Lülitasin kõrvaklappide heli välja ja kuulsin, et keegi küsib minult midagi, ilmselt oli see inimene juba midagi küsinud ja nüüd tuli ta juba lähemale,» rääkis German Averjanov. «Ta lõi sõrmega mulle vastu kätt – mul on kätel tätoveeringud – ja küsis vihaselt: «Miks sa selline välja näed?». Võtsin kõrvaklapid peast ja vastasin, et see pole tema asi ja palusin tal mind rahule jätta. Ta hakkas uurima, kas ma olen kohalik ja kust ma pärit olen.»

Ajakirjaniku sõnul püüdis ta end agressiivse mehe eest kaitsta ja andis mõista, et ta pole vestlusest huvitatud.

«Siis jätkasin muusika kuulamist, kuid tundsin, et mees lükkas mind õlast, põrkasin vastu lähedal asuvat käsipuud, kukkusin vastu klaasi. Palusin tal lõpetada, eemale tõmmata, ähvardasin pipragaasiga. Ta kandis tumedaid prille, hakkas provotseerima, ütles, et tule, ujuta mind üle, hakkas mind rinnaga suruma, pigistama,» kirjeldas Averjanov, mis edasi juhtus.

«Ma pidin tagasi astuma ja ta hakkas uuesti küsima, kust ma pärit olen. Vastasin, et olen kohalik, olen siin sündinud ja kogu elu elanud ning miks see teda huvitab. Ta küsis, et miks ma siis eesti keelt ei rääkinud. Ma vastasin talle eesti keeles: ma räägin eesti keelt vabalt. Kui küsisin, et mis vahet sellel on, kes ma olen, vastas ta, et ta on ukrainlane ja minusuguseid tapetakse sõjas iga päev.»

Seejärel hakkas Averjanovi sõnul kaklemist märganud bussijuht kõiki korrale kutsuma või paluma bussist lahkuma. Samal ajal jätkas agressiivne reisija reporteri ründamist.

«Ta tõukas mind juba tugevasti, pidin teda kergelt rindkeresse suruma, et ta eemale tõmbaks, sest mujale polnud minna,» jätkas ajakirjanik. «Mees hakkas rääkima, et ta ei karda midagi, ma ei saa talle midagi teha, ta võib mind isegi tappa ja tal ei juhtuks sellest midagi. Palusin juhilt abi, et politsei kutsuda. Agressiivne mees hakkas mind narkomaaniks nimetama, et mind tuleks bussist maha võtta. Kui ta mind peksma hakkas, siis juht reageeris. Mees lõi mind käega näkku, üritasin teda tagasi lükata, aga ta lõi mind uuesti. Siis haaras ta kahe käega ülemistest käsipuudest kinni ja ütles, et tapab mu sealsamas ära ning lõi jalaga näkku. Kukkusin ja alles siis tuli juht. Selleks ajaks hakkas mees mind kägistama ja juht haaras tal tagant kinni. Sain end vabastada ja kuni politsei saabumiseni hoidis juht rikkujat kinni.

Ida-Harju politseijaoskonna korrapidaja Marco Schmidt ütles Rus.Postimehele, et häirekeskus sai neljapäeval kell 18.50 teate, et Endla tänaval käib linnaliinibussis kaklus. Kui politseipatrull sündmuskohale jõudis, hoidsid bussijuht ja kaks mupo töötajat agressiivset ja joobetunnustega meest kinni.  

«Patrull tuvastas, et 41-aastane mees ahistas teisi bussireisijaid ja eelkõige üht noort tüdrukut. Selle peale sekkus 23-aastane reisija, kes palus mehel neiu rahule jätta. Seejärel muutus 41-aastane mees agressiivseks ja ründas noormeest. Bussijuht nägi seda olukorda, sekkus ja hoidis agressiivset reisijat abi saabumiseni kinni. Politseipatrull toimetas mehe eeluurimisvanglasse. Juhtunu täpsemaid asjaolusid uuritakse,» ütles Schmidt.

Rus.Postimees uuris Averjanovilt, et kas ta kaitses siis tüdrukut, nagu seisis politsei kommentaaris. Averjanovi jutu järgi juhtus, et ta võttis löögi enda peale: «Asi pole selles, et ma oleksin tüdrukut spetsiaalselt kaitsnud. Nagu ma ütlesin, et mul olid kõrvaklapid peas, kui mees - nagu hiljem selgus - teda ahistas ja juhtus, et sain löögi ise,» rääkis Averjanov. 

Politsei teatas reedel Rus.Postimehele, et Kanal 7 töötajat rünnanud mees on Eesti kodanik.

Kanal 7 reporter täpsustas, et protokoll koostati juba sündmuspaigal. «Läksin koju. Praegu tunnen end normaalselt. Kerge pearinglus, aga midagi pole katki, kõik on terve. Kehal on mitu verevalumit,» kirjeldas ta oma seisundit ja lisas naljaga pooleks, et kui ta ei saa tööd teha, kes siis uudiseid teeb?

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles