BLOGI JA VIDEO Sildam, Võrklaev ja Saks andsid erikomisjonile rahastuse küsimisest aru (9)

Copy

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon jätkas erakorralisel avalikul istungil presidendi kantselei rahastamise arutelu: miks ei pöördutud õigusorganite poole, miks jäi rahataotlus ministri postkasti ootele ja kas presidendi sisenõunik kauples mõjuvõimuga või mitte? 

Eelmisel teisipäeval sai erikomisjon kuulda rahandusministri Mart Võrklaeva (RE), presidendi kantselei direktori Peep Jahilo ja riigikontrolöri Janar Holmi seisukohti tekkinud olukorras. Komisjoni esimehe Urmas Reinsalu (Isamaa) sõnul on süüdistused võimuga kauplemises tõsised ning komisjon jätkab toimunu uurimist. «Ma arvan, et siin on väga tõsiseid süüdistused õhus, kõik asjaosalised ühinesid selle kvalifikatsiooniga ning selles olukorras ei ole võimalust jääda poolele teele,» ütles ta.

Erikomisjoni istungile on kutsutud peaminister Kaja Kallas (RE), rahandusministeeriumi kantsler Merike Saks, presidendi sisenõunik Toomas Sildam, riigiprokurör Laura Aiaots ning riigikontrolli esindaja.

Rahandusministeeriumi kantsler Merike Saks rääkis Postimehele, et president Alar Karise sisenõunik Toomas Sildam pidas temaga vestluse, kus sidus kokku raha eraldamise presidendi kantseleile ja seaduseelnõude vastuvõtmise. Saksa sõnul vihjati, et ressursipuudus segab kiiresti töötamist ja ressursi abil saaks kantselei kiiremini töötada. Valitsus oli tollal seaduste vastuvõtmisega keerulises olukorras, sest opositsioonipoolne obstruktsioon pani ohtu seaduste õigeaegse vastuvõtmise ja väljakuulutamise.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles