Pikale vindunud tüli: presidendi kantselei ja valitsuse pingete juured on ühes alandavas kohtumises (19)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
«Minu vestlused Toomas Sildamiga (vasakul) ei ole midagi humoorikat ega naljakat.» Rahandusminister Mart Võrklaev on veendunud, et mingit möödarääkimist ei ole olnud, vaid kõik on olnud üheselt mõistetav.
«Minu vestlused Toomas Sildamiga (vasakul) ei ole midagi humoorikat ega naljakat.» Rahandusminister Mart Võrklaev on veendunud, et mingit möödarääkimist ei ole olnud, vaid kõik on olnud üheselt mõistetav. Foto: Eero Vabamägi

Süütu reljeefne nali või läbimõeldud katse seaduseelnõude välja kuulutamata jätmisega ähvardades lisaraha välja pressida?

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjoni eilsel istungil selles, presidendi sisenõuniku Toomas Sildami ja rahandusministeeriumi-valitsuse tüli võtmeküsimuses tõele lähemale suurt ei jõutud.

Sõna sõna vastu olukord, nagu nentis ka komisjoni juht Urmas Reinsalu (Isamaa). Ning mitte ainult. «Küsimus ei ole vaid hinnangutes, vaid ka väikestes faktiväidetes, mille puhul üks osapool ütleb kardinaalselt erineva seisukoha teisele. Mis tähendab, et keegi valetab,» väitis Reinsalu istungi järel Postimehele. «Loomulikult on see äärmiselt häiriv.»

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles