Andmeskandaali asjaolud hämmastasid eetikakomitee juhti (14)

Copy
Pahameelt avaldasid need naised, keda häirib kombinatsioon ebaseaduslikul teel hangitud andmetest, mis on jõudnud poliitilise taustaga sihtasutuse käsutusse, ning ka väga isiklikest küsimustest. Foto on illustratiivne.  
Pahameelt avaldasid need naised, keda häirib kombinatsioon ebaseaduslikul teel hangitud andmetest, mis on jõudnud poliitilise taustaga sihtasutuse käsutusse, ning ka väga isiklikest küsimustest. Foto on illustratiivne.  Foto: Madis Veltman

Tartu Ülikool vallandas eile seadusrikkumisele viidates dekaan Raul Eametsa, kes pole siiani avalikkusele põhjendanud, miks ta hankis küsitluse läbiviimi­seks Pere Sihtkapitali SA-le lastetute ja ka lasterikaste naiste kontaktandmeid lubamatul viisil.

«Mõistan dekaani tegevuse ilma ühegi õigustuseta hukka,» ütles Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser eile pressiteate vahendusel. «Tänasel kohtumisel teavitasin Raul Eametsa, et arvestades rikkumise tõsidust on mõeldamatu ülikoolis tööd jätkata.» 

11. augustil sai ülikoolile teatavaks, et sotsiaalteaduste valdkonna dekaan, professor Eamets oli ülikooli nimel sõlminud õigusvastaselt koostöölepingu Pere Sihtkapitali SAga.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles