Zelenskõi rõhutas vajadust suurendada droonide tootmist Ukrainas

BNS
Copy
Ukraina sõjaväelane drooniga
Ukraina sõjaväelane drooniga Foto: SERGEI SUPINSKY / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi nimetas esmaspäevaõhtuses videosõnumis üheks olulisemaks ülesandeks vajadust suurendada droonide tootmist, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

Ukraina liider märkis, et viibis täna hommikust saati Donetski oblastis lahingubrigaadide asukohtades.

«Koos Soledari suuna ülema kindral Bogomoloviga rääkisime brigaadide ja pataljonide komandöridega, kes on lahingutes, nende rindevajadustest,» rääkis Zelenskõi.

«Mul oli au autasustada parimaid ja tänada kõiki. Iga brigaadi vapruse, julguse ja tulemuste eest Ukraina heaks,» jätkas president.

«Üldpilt on meil alati olemas ja aruanded on iga suuna ning iga brigaadi kohta. Aga oluline on ka sõduritega otse rääkida. Otse positsioonidel viibijate sõjakogemusest ja -vajadustest. Täna olid need üksikasjalikud ja avameelsed vestlused,» rääkis riigipea.

Presidendi sõnul käis jutt muu hulgas Ukraina ründetegevusest, tarnetest vägedele, komandöride võimekusest ja sellest, millised vägede võimekused praegu on ja millised peaksid olema.

«Napib mürske. Varustuse remont on tõsiseks küsimuseks. Probleem on transport vigastatute evakueerimiseks ja evakuatsiooniaeg. Droonid on need, mida vaenlane kasutab. Ja droonid on samuti, mida meie sõdurid rohkem vajavad,» ütles Zelenskõi.

«On ilmselge, et Ukraina droonide tootmine, aga ka tarned partneritelt, peaks kasvama ja see on üks olulisemaid ülesandeid,» toonitas riigipea.

«On väga oluline, et kõik kaitsesüsteemi ametnikud tajuksid seda ülesannet täpselt nii, nagu meie sõjaväelased sellest rindel räägivad. Droone peaks olema nii palju kui vaja, sest meie sõdurid on need, kes peavad päästma elusid ja tagama tulemused lahingus. Selles valdkonnas on tööd teha. Veel on vara öelda, et väidetavalt tehakse selles osas piisavalt,» nentis president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles