INTERVJUU Raul Eamets: see on politiseeritud rünnak, et inimene tühistada (13)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Raul Eamets astub täna, neljapäeval Tartu Ülikooli sotsiaalvaldkonna nõukogu ette, kes otsustab salajasel hääletusel, kas avaldada talle umbusaldust. Umbusaldamiseks peab selle poolt olema valdkonna nõukogu 25 liikmest kaks kolmandikku.
Raul Eamets astub täna, neljapäeval Tartu Ülikooli sotsiaalvaldkonna nõukogu ette, kes otsustab salajasel hääletusel, kas avaldada talle umbusaldust. Umbusaldamiseks peab selle poolt olema valdkonna nõukogu 25 liikmest kaks kolmandikku. Foto: Signe Oidekivi

Tartu Ülikooli sotsiaalteaduste valdkonna dekaan professor Raul Eamets ütles teisipäeva pärastlõunal Postimehele antud intervjuus, et see, kuidas ülikool on temaga käitunud pärast lepingu sõlmimist Pere Sihtkapitaliga, ei kannata mingit kriitikat.

Kuidas Pere Sihtkapitali lastetute ja lasterikaste uuringu leping teie lauale sattus ning mida teilt sellega seoses taheti?

Mai alguses võttis Pere Sihtkapitali juhatuse esimees Hillar Petersen minuga ühendust ja ütles, et kuna sihtasutused ei saa enam teha rahvastikuregistrist päringut tundlike isikuandmete, näiteks aadressi kohta, siis tunnuste alusel ise uuringu valimi kokku panemiseks on seda vaja teha koostöös ülikoolidega, ning küsis, kas on mõeldav, et ülikool volitab sihtasutust uuringuid läbi viima. Ta ütles, et ülikoolil mingisuguseid lisakohustusi ei tule, sihtasutus võtab lubade taotlemise ja uuringu korraldamise enda peale, ülikool ainult nõustab uuringu alustamist, võib-olla vaatab küsimusi üle ja pärast saab korraldada ka andmete analüüsi, sest need andmed kuuluvad ülikoolile. Sotsiaalteaduste valdkonna dekaanina nägin, et see on väga hea võimalus saada teaduslikus mõttes väga olulist informatsiooni. Saatsin lepingu projekti ülikooli juristile Aliis Liinile.

Täpsustan: kelle kätte ja käsutada oleks jäänud uuringuga kogutud andmed, kas ülikooli või sihtasutuse kätte?

Lepingus oli kirjas, et need antakse üle ülikoolile.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles