Biden sõidab Hawaii osariiki põlengukahjusid üle vaatama

Copy
Kaader Lahaina linnast
Kaader Lahaina linnast Foto: YUKI IWAMURA / SCANPIX

USA president Joe Biden suundub järgmisel nädalal Hawaii osariiki, et vaadata üle maastikupõlengute kahjud ning kohtuda ellujäänutega ja esmareageerijatega, teatas kolmapäeval Valge Maja.

Lahaina linna hävitanud maastikupõlengutes hukkunute arv kerkis kolmapäeval 106ni, teatas telekanal CNN, viidates kohalikele võimuesindajatele. Seni on tuvastatud vaid viis ohvrit. Kuberner Josh Green on hoiatanud, et ilmselt kasvab ohvrite arv veelgi.

Maui saare läänerannikul puhkesid eelmisel nädalal maastikutulekahjud, mida õhutasid lähedalasuva orkaani tugevad tuuled. Leegid vallutasid kiiresti mereäärse Lahaina linna.

Kahjutuli liikus nii kiiresti, et paljud jäid tänavatele tulelõksu või hüppasid ookeani.

Saarel möllanud tulekahju on viimase sajandi jooksul ohvrite arvult suurim Ühendriikides. California osariigis hukkus 2018. aastal maastikupõlengus 85 inimest.

Valge Maja täpsustas, et Biden ja tema abikaasa Jill kohtuvad esmaspäeval Mauis esmareageerijate, ellujäänute ning kohalike, föderaal- ja osariigiametnikega.

«Olen jätkuvalt pühendunud sellele, et pakkuda kõike, mida Hawaii inimesed sellest katastroofist toibumiseks vajavad,» sõnas president.

Biden liigitas eelmise nädala maastikupõlengud kohe suurõnnetuseks, mis võimaldas föderaalvalitsuse hädaabi kiiret saatmist.

President on mitu korda vestelnud Hawaii kuberneri Greeniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles