VIDEO Tulevane Tallinna volikogu esimees tahab anda linnaosakogudele rohkem võimu

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Tulevane Tallinna volikogu esimees Maris Sild soovib anda rohkem võimu linnaosakogudele ja leiab, et valitsemine koos Keskerakonnaga on sujunud hästi.

Kui keeruline on juhtida Tallinna linna koos Keskerakonnaga?

Ma olen näinud, et see koostöö on olnud hea nii linnavalitsuse meeskonnal kui praegusel volikogu esimehel Jevgeni Ossinovskil, nii et usun – see on võimalik.

Kui palju on tunda, et Keskerakond tahab oma väiksemast koalitsioonipartnerist üle sõita?

Meil on pigem olnud väga head suhted, oleme suutnud ära teha palju selliseid asju, mis sai koalitsioonilepinguga paika pandud ja mis on ka meie programmis. Nii et paljud asjad toimivad ja ma astun sellesse ametisse pigem väga julgelt ja usun, et koostöö sujub. Seda kinnitab ka minu senine kogemus rahanduskomisjonist.

Kus keerulisi kohti võib tulla?

Eks eelarve on alati keeruline, me ju teame, et rahaline olukord nii riigis kui omavalitsuses on pingeline, aga eelarved on pakkunud pinget ka eelnevatel aastatel.

Mida te volikogu esimehena tahate ära teha?

Kuna ma olen aastast 2009 kuulunud Kristiines linnaosakokku ja seda ka juhtinud, siis on minu jaoks väga oluline suurendada linnaosakogude rolli linna juhtimisel. See on see koht, kus linnavõimul on võimalik kodanikule kõige lähemal olla. Just see on asi, mida volikogul on võimalik eest vedada ja seal muutusi esile kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles