VIDEOINTERVJUU Alar Karis: raha on meil olemas, kuid seda pole piisavalt (6)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

President Alar Karis andis Kadrioru roosiaias Postimehele intervjuu.

Härra president, te oma kõnes nimetasite, et kaitsete lõpuni presidendi institutsiooni sõltumatust, kui suures ohus see sõltumatus praegu on?

Sõltumatus kaitseb meie põhiseadus, niiet ka mina allun põhiseadusele nagu ka teised põhiseaduslikud institutsioonid nii, et meil on võimudelahusus ja kui mina peaksingi kuskil libastuma, siis selleks on meil õiguskantsler ja riigikohus, ohus me küll ei ole.

Olete poliitikutega rääkinud ka silmast silma peale seda kahetsusväärset juhtumit, mis on presidendi kantselei ümber toimunud, teie välissuhtlus on siiski piiratud ja see ei ole üldse hea.

Muidugi ei ole hea, kui ei saa kõiki põhiseadusest tulenevaid ülesandeid täita võimalikult parimal viisil. Küsimus ei ole mitte selles, et presidendi kantseleil on raha otsas, raha on meil olemas, kuid seda pole piisavalt, et teha kõike parimal viisil.

Täna me siiski naudime seda üritust, mille puhul ka mõned hääled on öelnud, et äkki pole tarviski. Ilma selliste asjadeta me vist ikkagi päriselt ei saa, ükskõik kui palju või vähe seda raha on.

Kuulge vaadake nüüd ringi, siin on nii palju inimesi kellel on täna ma usun hea tuju, sõltumata tõsisele õhustikule, mis meil taustal on. Oleks see minu teha, kutsuks ma kogu Eesti rahva siia roosiaeda, aga paraku siia lihtsalt ei mahu. Ma usun, et igal pool Eestis täna seda pidu tähistatakse, erinevatel viisidel ning ma arvan, et kõigil on hinges ikka hea tunne.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles