Põhja-Korea liider jälgis mereväeõppust ja tiibrakettide tulistamist

Copy
Kim Jong-un mereväeõppustel.
Kim Jong-un mereväeõppustel. Foto: KCNA/Scanpix

Põhja-Korea liider Kim Jong-un külastas mereväeüksust ja jälgis õppust strateegilise tiibrakettidega, teatas esmaspäeval riiklik uudisteagentuur KCNA vahetult enne Lõuna-Korea ja USA ühiste sõjaliste õppuste algust.

KCNA informatsiooni kohaselt kontrollis Kim mereväeüksuse õppust strateegiliste tiibrakettide väljalaskmiseks.

Agentuur ei täpsustanud, millal Kim väljasõidu ette võttis ega andnud ka täpsemaid üksikasju väljatulistatud rakettide tüüpide kohta. KCNA märkis siiski, et raketid tabasid sihtmärke kiiresti ja täpselt.

USA president Joe Biden tervitas reedel Ühendriikide, Jaapani ja Lõuna-Korea uut ühtsuse ajastut, kui võõrustas liitlaste liidreid Camp Davidis. Biden pidas kõnelusi Jaapani peaministri Fumio Kishida ja Lõuna-Korea riigipea Yoon Suk-yeoliga.

Lõuna-Korea luure teatas samal ajal, et Põhja-Korea valmistub tõenäoliselt mandritevahelise ballistilise raketi katsetamiseks, mis langeks kokku Ühendriikide, Jaapani ja Lõuna-Korea juhtide kolmepoolse tippkohtumisega.

Luure andmetel võib jõudemonstratsioon olla mõeldud ka protestiks USA ja Lõuna-Korea sõjaliste õppuste vastu, mis algavad esmaspäeval ja kestavad ülejäänud kuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles