Panga pangapealset kaitseala ähvardab täisehitamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panga pank Saaremaa põhjarannikul.
Panga pank Saaremaa põhjarannikul. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Mustjala valla üldplaneeringu töövariant võimaldab Panga panga kaitsealal ehitada enam kui poolesaja hektari suurusele alale 25 elamut koos abihoonetega.

Mustjala vallavalitsuse maatalituse juhataja Ilmar Pungar ütles ajalehele Oma Saar, et tegemist on siiski planeeringu töövariandiga ning lõplikud otsused tehakse keskkonnamõju strateegilise hindamise käigus.

Üldplaneeringu tööversioon lubab Panga panga pealsele alale ehitada kuni kahekordseid ühepereelamuid, paarismaju, ridaelamuid ning garaaže. Ühele krundile võib ehitada ühe väikeelamu ning elamu juurde vajalikud ühekorruselised majapidamise abihooned ja põllumajandus-, talu-, metsa-, jahi- ja kalamajandushooned.

Minimaalne krundi suurus ehitusõiguse saamiseks on 2,5 ha, seega võib alale maksimaalselt tulla umbes 25 elamut koos abihoonetega.

Seni on Panga pangale saanud detailplaneeringuga õiguse nelja elamu ehitamiseks MTÜ Panga Arendus, soovi ehitamiseks on avaldanud veel üks Rootsi kodanik ja üks Kuressaare elanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles