FOTOD Enneolematu uputus viis Tartumaal minema trepid, sõiduteed ja kassi

Jens Raavik
, Tartu Postimees
Copy
Perekond Sabrel läks sündmuste käigus ka kass kaduma.
Perekond Sabrel läks sündmuste käigus ka kass kaduma. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees
  • Hoovid, tänavad ja keldrid olid vett täis.
  • Elanikud ei ole varem midagi sellist näinud.
  • Kahjud on alles hindamisel.

Ööl vastu pühapäeva, kui teised tartlased said nautida suurema vihmasajuta äikese vaatemängu, pidid Äksi elanikud võitlema kodude säilimise eest, sest maha sadanud rahe ja vihm täitsid hoovid, tänavad ja keldrid veega.

Äksis Liivaranna ja Vikerkaare tänava nurgal paiknevas majas elavate Viilide perekonna hoovi voolanud vesi võttis endaga kaasa muu hulgas ka võrkpalliplatsi. Viilide naabermaja elanikel oli vihmavesi suisa seinast pistikupesadest välja jooksnud. Peale selle muutis üleujutus kasutuskõlbmatuks majaesise sõidutee, mis pärast öist tulvavett meenutas pigem kuumaastikku kui mullu aasta küla tiitli pälvinud aleviku asfaltteed.

Perekond Villide võrkpalliplats, kus sel nädalal võistlust ilmselt korraldada ei saa.  
Perekond Villide võrkpalliplats, kus sel nädalal võistlust ilmselt korraldada ei saa.  Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees
Merilin Kivioru abikaasa William Combes nägi pühapäeval ränka vaeva, et keldrisse voolanud vesi sealt välja saada.
Merilin Kivioru abikaasa William Combes nägi pühapäeval ränka vaeva, et keldrisse voolanud vesi sealt välja saada. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Viilidest mõnesaja meetri kaugusel Saadjärve läheduses asuva elumaja rahval jäi aga kõigi muude kahjude kõrval kadunuks ka kass. «Loodame ikka, et ta oli lihtsalt hirmul ja tuleb varsti tagasi, aga oleme kõik põõsaalused läbi otsinud ja kahtlustame, et vesi võis kassi järve vedada,» kurvastas Helgi Sabre pühapäeva pärastlõunal. «Vähemalt oli meil jänesepuur õues piisavalt kõrge aluse peal, et esimese hooga vesi neid ei ohustanud ning meil õnnestus nad päästa.»

Vesi uhtus ka asfaldi minema.
Vesi uhtus ka asfaldi minema. Foto: Kristjan Teedema/tartu Postimees
Merlin Kiviorg näitab, kui kõrgele vesi keldris tõusis.
Merlin Kiviorg näitab, kui kõrgele vesi keldris tõusis. Foto: Kristjan Teedema/tartu Postimees

Äksi ja Vedu vahel maanteel sõites tasub olla tähelepanelik, sest vesi võttis vooluga kaasa ka tükikese asfalti. Vastavad märgistused olid teele pühapäeva pärastlõunaks küll paigutatud, ent kuristikuline teeäär võib siiski ohtlik olla ja variseda. 

Kuumaastikust vasakul asub maja, kus inimestel pistikupesadest vett tuli.
Kuumaastikust vasakul asub maja, kus inimestel pistikupesadest vett tuli. Foto: Kristjan Teedema/tartu Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles