HIILIV SURM Tallinna loomaaia uus tõmbenumber ei sobi ei loomadele ega inimestele (18)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Esmaspäeviti on Kagu-Aasia vihmamets suletud, teisipäevast pühapäevani pääseb sisse vaid hommiku- ja õhtupoolikuti. «Ruum läheb vahepeal liiga kuumaks, loomad ei pea vastu ja surevad ära,» põhjendas loomaia hooldusosakonna juht Toomas Sula.
Esmaspäeviti on Kagu-Aasia vihmamets suletud, teisipäevast pühapäevani pääseb sisse vaid hommiku- ja õhtupoolikuti. «Ruum läheb vahepeal liiga kuumaks, loomad ei pea vastu ja surevad ära,» põhjendas loomaia hooldusosakonna juht Toomas Sula. Foto: Teele Toova

Kuigi juba mullu sai selgeks, et loomaaia vastne Kagu-Aasia troopikametsa hoone on talvel liiga külm ja suvel liiga soe, jõuti praagi põhjusteni alles pärast seda, kui asja vastu hakkas huvi tundma meedia. Kogu lugu võib vabalt võrrelda terviseameti külmalao kobarkäkiga, leiavad loomaaia töötajad.

Esmaspäeval oli Tallinna loomaaia värava läheduses paiknev laste zoo huvilisi täis – kes silitas kitse, kes vaatas võlutult, kuidas jänes lehti nätsutab. Loomaaia teises otsas jälgisid kümned silmapaarid jääkarude tegemisi nii, et unustati isegi omavahel lobisemine. Kahe populaarse ala vahel asuv loomaia kolmas tõmbenumber, alles tänavu maikuus külastajatele avatud Kagu-Aasia vihmametsa hoone, oli kinni. Silt uksel andis teada, et esmaspäeviti on külastuskeskus suletud, teisipäevast pühapäevani pääseb sisse vaid hommiku- ja õhtupoolikuti. Miks ometi?

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles