Autoomanike liit: ootame valitsuselt automaksu mõttest loobumist (4)

BNS
Copy
Eesti Autoomanike Liidu juhatuse esimees Priit Tammeraid.
Eesti Autoomanike Liidu juhatuse esimees Priit Tammeraid. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Autoomanike Liidu (EAOL) hinnangul tõestavad nii üle 70 000 automaksu vastu kogutud allkirja kui ka ministrite erimeelsus tõsiasja, et 2024. aasta suvel jõustuma plaanitud automaksu suhtes pole paigas isegi põhialused.

Autoomanike liidu juhi Priit Tammeraidi sõnul oleks valitsusel mõistlik tunnistada, et täiendava automaksu kehtestamise kava on täielikult läbi mõtlemata. «Sisuliselt vaidlevad rahandusminister ja kliimaminister selle üle, kelle taskust tuleks planeeritud 120 miljonist eurost kõige suurem osa võtta,» ütles Tammeraid.

Tema sõnul on automaksu kavatsuse puhul tegemata jäetud kõige olulisem osa ehk lähteülesande analüüs. «Kõigepealt tasuks mõelda nii sellele, milliseid alternatiive suudab riik inimesele pakkuda, milline on Eesti autoomaniku panus globaalsesse kliimasse olukorras, kus meie rahvastik moodustab maailma elanikkonnast orienteeruvalt 0,016 protsenti.»

Autoomanike liit esitas rahandusministrile juuni lõpus ümarlaual ettepaneku automaksu mitte kehtestada, praeguseks on mootorsõidukimaksu väljatöötamise kavatsust kritiseerinud mitu erinevaid huvigruppe ühendavat organisatsiooni.

«Usume, et kõige mõistlikum oleks valitsusel veel enne riigikogu esimest istungit 11. septembril automaksu kehtestamise kavast loobuda,» ütles Tammeraid.

Augustini kogus EAOL automaksu vastu allkirju ka petitsioon.ee keskkonnas, kus koguti 11 877 digiallkirja. Rahvaalgatus.ee keskkonnas on petitsioonile alla kirjutanud ligi 59 000 inimest, allkirjade kogumine lõpeb 31. augusti südaööl.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles