Viru maakohus mõistis vandeadvokaat Küllike Nammi toimingupiirangu rikkumises õigeks

Postimees
Copy
Advokaat Küllike Namm
Advokaat Küllike Namm Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Viru maakohus mõistis täna Narvas peetud kohtuistungil vandeadvokaat Küllike Nammi õigeks toimingupiirangu eriti suures ulatuses rikkumises.

Kohus rahuldas Küllike Nammi lepingulise kaitsja Norman Aasa menetluskulude hüvitamise taotluse osaliselt ning mõistis Eesti Vabariigilt Nammi kasuks 40 484 eurot ja 78 senti. Kaitsja taotles menetluskuluna 107 077,87 euro hüvitamist.

Milles seisneb Nammile esitatud süüdistus? 

17. augustist 2016 kuni 8. septembrini 2017 volitas Vihula vallavanem Annes Naan suulise volitusega Nammi valda esindama ning vallale õigusteenust osutama. Namm pidi valda ja maavanemat esindama Vihula vallavolikogu 2014. aastal algatatud Käsmu sadama detailplaneeringu menetluses ning järelevalvemenetluses.

Kuid kuna Namm oli alates 22. maist 2012 MTÜ Käsmu Majaka Sadam juhatuse liige, täites sadama detailplaneeringu menetluses ka huvitatud isiku MTÜ Käsmu Majaka Sadam huve, siis pani ta süüdistuse järgi teadlikult toime korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu rikkumise eriti suures ulatuses.

Maakohtu hinnangul aga tuleb Namm talle esitatud süüdistuses õigeks mõista, sest kohtulikul arutamisel ei tuvastatud süüdistusaktis talle inkrimineeritava kuriteo toimepanemist, s.o toimingupiirangu rikkumist ei suures ega eriti suures ulatuses.

Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Alan Rüütel sõnas Postimehele saadetud kommentaaris, et Viru maakohus mõistis Küllike Nammi toimingupiirangu rikkumises õigeks, sest kohtu hinnangul ei tegutsenud ta ametiisikuna, kuna tal ei olnud valla esindamiseks kirjalikku volitust. «Prokuratuur selle seisukohaga ei nõustu. Prokuratuuri hinnangul esindas Küllike Namm valda vallavanema suulisel volitusel ehk tegutses ametiisikuna. Kuna kohtu argumentatsioon ei ole prokuratuuri jaoks veenev, esitame Tartu ringkonnakohtule apellatsiooni, et kõrgema astme kohus kujundaks seisukoha, kas valda esindanud Küllike Namm tegutses ametiisikuna,» sõnas prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles