Podoljak toonitas Ukraina luure erioperatsioonide olulisust Krimmis (1)

BNS
Copy
Krimmi silla kahjustustest juulis tehtud foto.
Krimmi silla kahjustustest juulis tehtud foto. Foto: Stringer/Scanpix

Ukraina presidendikantselei juhi nõunik Mõhhailo Podoljak toonitas neljapäeval Ukraina luure erioperatsioonide olulisust Krimmis, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

Kiiev teatas neljapäeval, et öise erioperatsiooni käigus heiskasid eriüksuslased Ukraina riigilipu Venemaa annekteeritud Krimmis. See oli sümboolne võit riigi teise sõjaaegse iseseisvuspäeva puhuks.

Kiiev on korduvalt öelnud, et võtab Venemaalt tagasi Krimmi, mida rahvusvaheline üldsus tunnistab kui osa Ukrainast, kuid mida kontrollivad Moskva okupatsiooniväed juba aastast 2014, mil Kremli üksused vallutasid poolsaare.

Podoljak märkis ta, et sellised uudised erioperatsioonide läbiviimisest tekitavad ilmselgelt äärmiselt positiivseid emotsioone.

Nõunik rõhutas, et Krimm on Ukraina territoorium ja sealsetel sissetungijatel peaks maa jalge all põlema hoolimata sellest, kas nad on sõjaväe- või tsiviilokupandid.

«Ärgem unustagem, et seal on palju tsiviilisikuid, kes on samuti okupandid. Nad tulid ja varastasid Ukraina kodanike vara ja hooneid, nagu Venemaal alati kombeks on,» rääkis Podoljak.

«See tähendab, et kui on see või teine territoorium, siis Venemaa alati vallutab ja üritab asendada sellel territooriumil elanud elanikkonna etnilist koosseisu. Antud juhul oma migrantide arvelt, keda see tõi Krimmi oma riigi erinevatest osadest,» jätkas Podoljak.

Nõuniku sõnul kinnitavad viimased sündmused ajutiselt okupeeritud poolsaarel, et Ukraina ei peatu teel oma territooriumide vabastamiseks ja kasutab selleks kõiki võimalikke vahendeid.

Podoljaki hinnangul näitavad luure erioperatsioonid Vene okupantidele selgelt, et surve ajutiselt okupeeritud poolsaarele kasvab.

Ukraina luure andis teada, et nende eriüksuse dessant maabus ööl vastu neljapäeva Krimmi läänerannikul Olenivka ja Majaki linnade lähedal, kus satuti ka lahingkontakti.

«Selle tulemusena kandis vaenlane inimkaotusi ja vaenlase varustus hävitati. Riigilipp lehvis taas Ukraina Krimmis,» märkis luure avalduses.

Rünnak oli osa ühisest erioperatsioonist koos Ukraina mereväega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles