TAUST Kui kallis on armastus? Pulmade eest ollakse nõus maksma uskumatuid summasid (2)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Katrina ja tema abikaasa on pärit Tartust, kuid Tulivee võitis nende südamed.
Katrina ja tema abikaasa on pärit Tartust, kuid Tulivee võitis nende südamed. Foto: Fookusestv2ljas

Ehkki elukalliduse tõus võib jalust niita, võivad paarid abielludes uhket pidu korraldades sente lugemata välja käia lausa 30 000 eurot.

Pea kümme aastat pulmade korraldamisega tegelenud ning selle aja jooksul ligemale 200 pidu organiseerinud Egerta Mändmets-Reinsberg möönab, et kuigi hinnad on tõepoolest tõusnud, tema kogemuse põhjal tähtsa päeva pealt kokku ei hoita.

Aastas korraldab ta keskeltläbi 15–20 pulma ning tema sõnul lähtutakse sellest, et tegu on ainulaadse sündmusega, mistõttu leitakse vajadusel lisaraha, et pulmapäev oleks selline, nagu soov on. Samas seda, et keegi peoks lausa pangalaenu võtaks, pulmakorraldaja kinnitama ei rutta. Ka näiteks Swedbankist öeldakse, et kuna väikelaenu võttes selle sihtotstarvet ei küsita, pole selle tõttu ka statistikat, kui paljud inimesed pulmade korraldamiseks laenu võtavad.

Hinnatõus on pulmakorraldaja sõnul märgatav olnud. «Varasematel aastatel ma seda niivõrd palju ei ole tajunud, see võis olla umbes 5–10 protsenti. Nüüd aga räägime kindlasti vähemalt 20-protsendisest või isegi suuremast tõusust,» ütles ta, tuues näiteks, et kui lillede keskmine eelarve oli varem 1500 euro ringis, siis nüüd võib arvestada vähemalt 2000 euroga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles