VIDEO JA FOTOD Tondirabast Kadriorgu: läbi uus kergliiklustee paari minutiga (3)

Postimees
Copy

Neljapäeval jõudis lõpule Tondiraba-Kadrioru vahelise kergliiklustee ehitus. Nüüd tagab kergliiklustee hea ühenduse Lasnamäe tagaosa ja Valge tänava vahel.

Tallinna abilinnapea Vladimir Svet (KE) leiab, et uus ratta- ja kõnnitee kulgeb Lasnamäe rohelises koridoris, mis oligi algselt kavandatud siduma kogu linnaosa üheks tervikuks ning looma ka rohelise teekonna Kadriorust kuni linna idapiirini. 

Teise etapi ehitustööde käigus rajati 1,1 kilomeetri pikkune kergliiklustee lõik J. Smuuli teest kuni Valge tänavani. Uus rajatud teelõik kulgeb valdavalt Liikuri tänavaga paralleelselt Lasnamäe rohekoridori servas ning peale Võidujooksu tänava ületamise suundub tee Valge tänavale.

Rajatud lahenduse puhul on jalakäijate ja jalgratturite liiklemisruumid eraldatud. Jalgtee rajati sillutiskivist kattega ning jalgrattatee sai asfaltkatte. Jooksuharrastajate jaoks rajati jalgtee äärde koorepurust kattega jooksurada.

Kergliiklustee äärde rajati pinkide ja prügikastiga varustatud puhkamistaskud ning jalgratturite tarbeks paigaldati teelõigule rattapump, kaks rattahoolduspukki ning 12 rattahoidjat. Kergliiklustee ehituse käigus rajati kummikattega rekreatsioonialadele paigaldatavate väikevormide hulka mitmeid spordi- ja mänguvahendeid ning tänavakorvpalli harrastajatele sai valmis ka plats.

Kõikide liikumisharrastajate teenindamiseks rajati teelõigule kaks joogiveekraani. Kergliiklejatele ohutu teeületuse tagamiseks ja liikluse rahustamiseks rajati ehitustööde käigus teekünnis Võidujooksu tänavale. Nägemispuudega liiklejate ohutuseks rajati jalakäijate ülekäiguradade ette tekstuurplaatidest (braikividest) katendi ribad. Lisaks teedeehituslikele töödele rajati teelõigule LED-tehnoloogial põhinev tänavavalgustus ning ülekäiguradade erivalgustus.

Haljastustööde käigus istutati 14 harilikku tamme, 66 pooppuud, 21 valget pihlakat, 16 harilikku vahtrat, 330 harilikku sarapuud ning 4700 punapaju. Samuti rajati haljastustööde käigus erinevaid istutusalasid mustkassinaerile, luhtkastevarrele ja harilikule raudrohule ning rajati ka niidutaimede kooslusega alasid.

Ehitustöid teostas ATEMO OÜ. Ehitustööde lepinguline maksumus on 2 100 000 eurot. Tallinna linn on projektile saanud toetust Euroopa Liidu struktuurivahenditest. Projektdokumentatsiooni koostas OÜ Keskkonnaprojekt. Maastikuarhitektuurse lahenduse koostas OÜ Lootusprojekt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles