Zelenskõi sõnul tuleb Venemaa tulevased sõjad võimatuks muuta

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: POOL/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi toonitas pühapäeval antud usutluses sõja võitmise tähtsust, mis muudab tulevikus võimatuks uute sõdade alustamise Venemaa poolt, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

Riigipealt küsiti tema unistuste ja edasise kohta, sest tema isiksus on juba ajalukku läinud. President vastas, et praegu pole tema jaoks esmatähtis küsimus, kuidas teda ajaloos tajutakse.

«Esmatähtis on sõja lõpp võiduga, mis muudaks Venemaale tulevikus sõdade alustamise võimatuks. Võit on igaühe jaoks erinev. Aga mina presidendina tahaksin võitu, mis muudab sõja naasmise võimatuks. Tahan just sellist võitu ja see ei ole lihtne,» rääkis president.

«Võit ei sõltu ainult armeest, julgeolekujõududest ja ühiskonnast. Võit sõltub eelkõige rahvast. On vaja, et rahvas jääks ühtseks,» jätkas Zelenskõi.

President võttis jutuks ka Vene okupantide sissetungi käigus hävitatud Kahhovka tammi, mis tema kinnitusel ehitatakse uuesti üles.

«Peame taastama Kahhovka tammi. Peame teiega vähemalt poolteist miljardit leidma. Ma täpset summat ei tea. Aga me peame seda tegema. Vett on inimestele vaja, sest ilma veeta pole seal piirkonnas elu,» rääkis riigipea.

President märkis, et praegused veevarustuse taastamise projektid on vaid ajutised lahendused ja tulevikus vajab tamm kindlasti taastamist.

«Jah, me oleme rakendanud alternatiivseid meetmeid ja mõned sellega seotud rajatised on juba valmis. Aga Krivõi Rih, Dnipro piirkond, Marganets ja Nikopol vajavad kindlat lahendust. Leiame tänased lahendused, aga see pole lahendus niiöelda kogu eluks. Seetõttu ehitame tammi uuesti üles,» seletas riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles