Hiiglaslik logistiline väljakutse: õppus Ussisõnad on läbi aegade suurim reservväelaste kogunemine

Ingrid Landeiro
, ajakirjanik
Copy
Kaitseministri sõnul oli pärast Ukraina sõja algust ilmselge, et ka Eesti peab oma kaitsevõimekust tõstma. Pildil (vasakult) Martin Herem, Hanno Pevkur ja Riho Ühtegi.
Kaitseministri sõnul oli pärast Ukraina sõja algust ilmselge, et ka Eesti peab oma kaitsevõimekust tõstma. Pildil (vasakult) Martin Herem, Hanno Pevkur ja Riho Ühtegi. Foto: Madis Veltman

Kaitseväe juhataja kindral Martin Herem, Kaitseliidu ülem kindralmajor Riho Ühtegi ja kaitseminister Hanno Pevkur (RE) tutvustasid eile alanud õppust Ussisõnad. Tegemist on Eesti ajaloo suurima reservväelaste väljaõpetamisele keskenduva õppekogunemisega, kuhu oodatakse osalema ligi 10 000 reservväelast, kes määrati 2022. aasta jooksul maakaitseüksuste koosseisu.

«Eesti kaitsevägi tugevneb selle õppusega oluliselt ja Eesti kaitsevõime saab oluliselt jõudu juurde,» sõnas kaitseminister pressikonverentsil. Kui praegu on Kaitseliidus pea 10 000 võitlusvõimelist liiget, siis tänu õppusele see arv kahekordistub. Ka teisi üksusi suurendatakse – näiteks lähimaa õhutõrje hakkab põhinema varem välja õpetatud reservil ning ka HIMARSi üksus koosneb suures osas reservväelastest.

Pevkur tänas juba ette kõiki peresid, tööandjaid ja teisi, kes on ühel või teisel moel olnud selle õppusega seotud või keda see mõjutama hakkab. «Meid ei ole põllul kindlasti nii palju kui Kevadtormi ajal, aga kindlasti näeb järgneva kuu aja jooksul laigulist vormi üle Eesti väga palju,» rääkis minister ning palus inimestelt mõistvat suhtumist. «See on kõik selle nimel, et me õpiksime seal, kus me vajadusel peaksime Eestit kaitsma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles