Erakondade rahastamise järelevalve komisjon tegi vasakparteile ettekirjutuse

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eestimaa Ühendatud Vasakpartei
Eestimaa Ühendatud Vasakpartei Foto: Pm

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) tegi nii Eestimaa Ühendatud Vasakparteile kui ka Eesti Vabaduspartei-Põllumeeste Kogule esitamata ostuvõlgnevuse ja bilansi tõttu ettekirjutused. 

Vasakpartei pidanuks teise kvartali järel ehk 10. juulil esitama ERJK-le oma kvartalibilansi ja raamatupidamisliku aruande tasumata ostuarvete kohta, kuid seda polnud esitatud ka augusti lõpuks. 

Komisjon otsustas Vasakparteile ettekirjutuse teha ning seadis vajalike dokumentide esitamise uueks tähtajaks 18. septembri. Kui Eestimaa Ühendatud Vasakpartei nõutud pabereid ka selleks ajaks ei saada, trahvib komisjon neid 500 euroga. 

Samasisuline ettekirjutus tehti ka Eesti Vabaduspartei-Põllumeeste Kogule. 

Erakond sai suveks kaela kohtu registriosakonna järelevalvemenetluse

Tartu maakohtu registriosakonnas käis järelevalvemenetlus riigieelarvelisele toetusele kvalifitseerunud vasakpartei suhtes juba pikemat aega ja ühendust ähvardas sundlõpetamine. Vasakparteil oli aega 9. augustini, et viia end vastavusse erakonnaseaduses kehtivate nõuetega ja korjata kokku vähemalt 500 liiget.

Toona kirjutas Postimees, et mitu varem erakonna nimekirjast kustutatud liiget olid Eestimaa Ühendatud Vasakpartei ridadesse augustikuu alguses neile teadmata tagasi lisatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles