POLIITÜLLATUS Vasakpartei ennistas inimesi liikmeks neile teadmata (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eesti Ühendatud Vasakpartei esimees Igor Rosenfeld (vasakul) ning MTÜ Koos Rahu Eest Eestis juhid Oleg Ivanov (keskel) ja Aivo Peterson (paremal).
Eesti Ühendatud Vasakpartei esimees Igor Rosenfeld (vasakul) ning MTÜ Koos Rahu Eest Eestis juhid Oleg Ivanov (keskel) ja Aivo Peterson (paremal). Foto: Facebook

Mullu mais erakonnast liikmemaksu tõttu kustutatud liikmed on Ühendatud Vasakpartei ridadesse selle kuu alguses neile teadmata tagasi lisatud - ajal, kui Vasakpartei oli kohtu järelevalve all ja pidi leidma liikmeid, et pääseda sundlõpetamisest. 

Inimene on Ühendatud Vasakparteist kunagi lahkunud, kuid tänavu augusti alguseks on ta nimekirjas jälle tagasi ja kuuleb sellest ajakirjanikult. Samasugust liikumist - varem lahkunud ja 3. augustil tagasi lisatud - võib äriregistrist märgata veel kümnetel teistel liikmetel.

Toivo* aga toonitas, et tema juhtumis ei ole varianti, et ta erakonnale oma allkirjaga liitumisavalduse üldse kunagi oleks saatnud. Endise rahvarinde liikme sõnul ei taha ta olla üheski erakonnas, eriti veel venemeelsete ridades.

«Tähendab, et minu avaldust on kaks korda võltsitud. See on nagu Vene valimistel: viskad kasti vajaliku avalduste koguse ja on liikmete arv olemas,» avaldas Toivo pahameelt.

Vasakparteiga suheldes selgub, et probleemi nad oma tegevuses ei näe - juristide soovitusel on nad tõepoolest oma ridadesse ennistanud umbes paarsada inimest. Vasakpartei suhtes käis järelevalvemenetlus juba pikemat aega ning ühendust ähvardas sundlõpetamine - neil oli aega täpselt tänaseni, et viia end vastavusse erakonnaseaduses kehtivatele nõuetele ja korjata kokku vähemalt 500 liiget.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles