ERR ei lasknud Mustoneni kontserdireklaami eetrisse (16)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Andres Mustonen Pirita rannas
Andres Mustonen Pirita rannas Foto: Eero Vabamägi

Viiuldaja ja dirigendi, vanamuusikaansambliga Hortus Musicus tuntuks saanud Andres Mustoneni 70. sünnipäeva kontsertide eel ei soovi Eesti Rahvusringhääling (ERR) avaldada nende ürituste reklaame. Kontsertide produtsent Tiina Jokinen on nördinud, et Mustonenist on tehtud justkui paaria.

Maestro Andres Mustoneni 70. sünnipäevale on pühendatud kaks kontserti – 30. augustil Jämaja kirikus Saaremaal ja Mustoneni sünnipäeval 1. septembril Tallinna Jaani kirikus. Mõlemal kõlavad barokkmuusika pärlid, erikülalisena astub Tallinna kontserdil üles Mustoneni loodud ja pikka aega juhitud vanamuusika ansambel Hortus Musicus.

Kontserte, mis toimuvad festivali Klaaspärlimäng egiidi all, rahvusringhääling oma kultuuriteadete sektsioonis aga ei reklaami. «Nad ütlesid, et see on juhtkonna seisukoht, et Mustoneni kohta teateid ei avaldata. Aga juhtkond on teadupärast ilma nimeta ja ega ma ei küsi ka, sest meie huvi ei olnud minna kana kitkuma või juuksekarva lõhki ajama. Kui ei avalda, siis ei avalda. Mis me sinna teha saame, see on nende köögipool,» ütles Postimehele kontsertide produtsent Tiina Jokinen.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles