GALERII Õppusele Ussisõnad saabusid esimesed reservväelased

Postimees
Copy

Õppus Ussisõnad tõi täna Tapa linnakusse kokku Põhja maakaitseringkonna reservväelastest allüksuste juhid, kes formeerimise järel jätkavad väljaõppega, et juba mõne päeva pärast võtta vastu oma üksuste reakoosseis.

«Olukord meie ümber on kahtlemata väga pingeline ning me ei saa ära unustada meie riigi asukohta, mistõttu igaüks kes on kaitseväes käinud, peaks andma enda panuse, et olukord saaks püsida sama rahulik, kui ta senimaani olnud on,» ütles õppekogunemisele saabunud nooremseersant Kevin Piperal.

Põhja maakaitseringkonna reservväelased kogunesid täna hommikul erinevates asukohtades, misjärel liikusid nad edasi Tapa linnakusse, kus neile anti formeerimiskeskuse kaitseliitlaste ja naiskodukaitsjate poolt kätte vajalik varustus.

Tänasele formeerimisele järgneb juhtivkoosseisu värskendusõpe, kus võitlejatele tuletatakse meelde ajateenistuses omandatud baasteadmised. Mõne päeva pärast formeeritakse ka üksuste reakoosseis, et jätkata ühist väljaõpet ja alustada koostegevusharjutustega.

Ussisõnad on Eesti ajaloo suurim reservväelaste väljaõpetamisele keskenduv õppekogunemine, kuhu oodatakse reservväelasi, kes määrati 2022. aasta jooksul maakaitseüksuste koosseisu. Ussisõnade aktiivne tegevus toimub 8. oktoobrini maakaitseringkondades üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles