Metsasõja võtmeisik koondatakse ametist (16)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Keskkonnakaitsjaid on aastaid nõudnud asekantsler Marku Lambi lahtilaskmist või tagasiastumist, kuid metsasõja võtmeisik sai ametist lahti hoopis koondamise teel.
Keskkonnakaitsjaid on aastaid nõudnud asekantsler Marku Lambi lahtilaskmist või tagasiastumist, kuid metsasõja võtmeisik sai ametist lahti hoopis koondamise teel. Illustratsioon: Postimees

Kuhu kadus hinnanguliselt (toimetuse 21.12.23 täpsustus) 183 miljonit eurot ja 33 miljonit tihumeetrit metsa, ei soovi kliimaministeeriumi asekantslerilt Marku Lambilt küsida ei valitsus, kapo ega prokuratuur – täna aga lahkub metsasõja võtmeisik oma kabinetist.

Pressinõukogu arutas Marku Lampi kaebust Postimehes 31. augustil 2023 ilmunud artikli «Metsasõja võtmeisik koondatakse ametist» peale ja otsustas, et leht rikkus head ajakirjandustava. Otsus täiskujul loo lõpus!

Lambi tegevusega kokku puutunud ametnik, kelle nime Postimees allikakaitse huvides ei avalda, nentis: «Valitsusele esitatakse kallutatud infot selleks, et keegi kuskil mingit kasu saaks. Kõik ministeeriumis teavad, et miskit on mäda, aga keegi mitte midagi ei tee! Ministeeriumis ei käi ükski teine niimoodi rääkimas [puidu]sektori jutupunkte, teatud infot võimendamas.»

Metsandusharidusega, ministeeriumis 21 aastat metsa ja looduskaitse alal töötanud Lamp ujub neis teemades nagu kala vees. Ta on olnud selles vallas kõrgeim otsene vastutaja ja kontrollija (mh Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) tegevus), seaduseelnõude ja arengukavade sisu suunaja, autoriteetne infoallikas ministrile-valitsusele jne.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles