Põhja-Korea kinnitas ballistiliste rakettide väljatulistamist

Copy
KCNA avaldatud fotod rakettide tulistamisest.
KCNA avaldatud fotod rakettide tulistamisest. Foto: KCNA/Scanpix

Põhja-Korea armee kinnitas neljapäeval, et tulistas välja kaks lühimaa ballistilist raketti osana taktikalisest tuumalöögiõppusest, mille ajendiks on USA ja Lõuna-Korea sõjalised ühisõppused, vahendas riiklik uudisteagentuur KCNA.

«Pyongyang tulistas raketid välja kolmapäeva hilisõhtul taktikalise tuumarünnaku õppusel, mis simuleeris põlenud maa lööke suurematele juhtimiskeskustele ja operatiivlennuväljadele üle piiri Lõuna-Koreas,» edastati uudises.

«Õppuse eesmärk oli saata vaenlastele selge sõnum ja lasta meie armeekomandöridel näha täielikke ettevalmistusi sõjaks,» seisis armee avalduses.

«Taktikalised ballistilised raketid tulistati vahetult enne südaööd Idamere suunas, mida tuntakse ka Jaapani merena,» vahendas enne seda Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap oma sõjaväe informatsiooni.

Põhja-Korea on tänavu korraldanud rekordiliselt palju relvakatsetusi.

Raketid tulistati välja ajal, mil USA ja Lõuna-Korea on läbi viimas iga-aastast ühisõppust Ulchi Freedom Shield, mis on Pyongyangi alati äärmiselt ärritanud.

Põhja-Korea liider Kim Jong-un kutsus nädala alguses oma sõjaväge üles olema pidevalt lahinguvalmis, et nurjata USA juhitud plaanid riiki tungida.

Kim ütles riigi mereväepäeva tähistamise puhul peetud kõnes, et Korea poolsaare veed on USA juhitud vaenutegevuse tõttu muutunud ebastabiilseks ja toonud kaasa sõjaohu.

Kim viitas ka hiljutisele USA, Lõuna-Korea ja Jaapani tippkohtumisele.

«Valitsev olukord nõuab, et meie merevägi teeks kõik jõupingutused sõjavalmiduse täiendamiseks, et säilitada pidev lahinguvalmidus ja valmistuda vaenlase sõjatahte murdmiseks ettenägematutes olukordades,» rääkis Kim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles