GALERII Omanik sulges ketiga Rae vallas elanike aktiivses kasutuses olnud rippsilla (3)

Postimees
Copy

Harjumaal Lagedil sulges eraomanik kolmapäeval ketiga tema kinnistul asuva üle Pirita jõe kulgeva rippsilla, kuna ta pole aastaid kestnud vaidluste järel jõudnud Rae vallaga kokkuleppele silla kasutusõiguses.

Neljapäeva hommikuks oli teele ette tõmmatud kett siiski lahti ja inimesed pääsesid üle silla. Neljapäeva hommikul ületas silda veerand tunni jooksul kümmekond inimest. Lapsega üle silla tulnud mees ütles, et rippsild on ainus otsetee, mis ühendab Lagedi olulisi punkte.

Tegemist on sillaga, mida Lagedi elanikud kasutavad üle Pirita jõe pääsemiseks. Silla sulgemine toob Lagedi aleviku elanikele palju ebamugavust, kuna üle jõe pääsemiseks tuleb kasutada autosilda, kuid selleks tuleb teha mitmesaja meetri pikkune ring.

Silda on seni kasutanud otseteena kooli minekuks paljud Lagedi lapsed ning juhul, kui sild jääb suletuks, peavad nad hakkama reedel algaval kooliaastal minema minema ringiga üle autosilla.

Rae vald on aastaid vaielnud kasutusõiguse teemal Sillaotsa kinnistu omanikuga. Kuna kokkuleppele ei ole jõutud, on vald praegu teinud rippsilla ühele poolele kapitaalremondi ja pool on remontimata. Sillale on kirjutatud suurte tähtedega «ERAVALDUS» ja selle ette tõmmatud kett, et takistada jalakäijate liikumist sillal.

Rae vald asus rippsilda remontima juba kaheksa aastat tagasi, kuid siiamaani on see lõpetamata.

Rae valla ajaleht Rae Sõnumid kirjutas 2015. aasta juunis, et Lagedi rippsillale tehakse sama aasta juunis uuenduskuur.

«Plaanis on renoveerida silla metallkonstruktsioon ja laudis ning korda tehakse kahelt poolt silla juurde toovad asfaltteed koos valgustuse parandamisega. Kogu rippsild saab samuti värske väljanägemise, sest pärast renoveerimist kaetakse see uue värviga,» kirjutas vallaleht kaheksa aastat tagasi.

Praegusel kujul on Lagedi rippsild olnud jalakäijate kasutuses 1984. aastast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles