FOTOD Pronksi tänaval avatakse reedel osaliselt kolm ristmikku

Postimees
Copy

Reedel, 1. septembril avatakse Tallinna kesklinnas osaliselt liiklusele Pronksi tänava Raua, Gonsiori ja Kunderi ristmikud. Seoses sellega muudetakse ajutiselt Gonisori tänava liikluskorraldust.

Gonsiori tänava muutsuunarada hakkab teenindama linna sisenevat liiklust ning Raua ja Kunderi tänav kesklinnast väljuvat liiklust.

Täna õhtul andsid töömehed remonditud tänavale viimast lihvi: sõiduridade vahele paigaldati poste ja tehti muid vajalikke töid. Kergliikurite kasutajatel tuleb nimetatud rismtikel olla tähelepanelik, sest üks asfaldikiht on veel paigaldamata, mistõttu on äärekivi veel ohtlikult kõrge.

Tallinna transpordiameti juhataja Indrek Gailan selgitas, et esialgse plaani kohaselt jääb ajutine liikluskorraldus kehtima kuni 15. septembrini, mil on kavas avada liiklus Tartu maantee ja Pronksi tänava ristmikul. «Linna soov on avada see ristmik autoliiklusele esimesel võimalusel, ent avamise aeg sõltub betooni kuivamise kiirusest. Ristmikule on paigaldatud ka spetsiaalsed andurid, mis jälgivad olukorda ning kui tingimused võimaldavad, siis avatakse liiklus,» selgitas Gailan.

Kesklinna Vene Gümnaasiumi ja Tallinna 21. Kooli juurde pääsemiseks soovitab linnavalitsus kasutada järgmisi marsruute: Gonsiori-Pronksi-Kunderi või Gonsiori-Pronksi-Raua.

Linna kindel soov oli Pronksi tänav liiklejatele esimesel võimalusel avada, kuid seoses viimase asfaldikihi paigaldamisega võib piirkonnas esineda täiendavaid ajutisi liikluskorralduse muudatusi tööpäevadel alates kella 19 kuni järgmise päeva hommikul kella 7ni ning ka nädalavahetustel. Päevasel ajal on avatud lõik 1+1 sõiduraja ulatuses kasutuses. Liiklejatel palume jälgida liiklusmärke.

Ühistranspordi sujuvamaks korraldamiseks tulevad alates 1. septembrist kesklinna kriitilisematele ristmikele reguleerijad, kes abistavad liikluse korraldamist tööpäeviti kell 8-11 ja 14-18.30. Reguleerijad hakkavad liiklust korraldama Ahtri-Jõe, Kreutzwaldi-Raua, Kreutzwaldi-Gonsiori, Kreutzwaldi-Kunderi ristmikel ning Viru ringil. Viru ringil toimub reguleerimine ainult pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles