Zelenskõi sõnul on Ukraina väed vaenlasest rohkem motiveeritud (1)

BNS
Copy
Venelaste rünnaku tagajärjed Harkivis
Venelaste rünnaku tagajärjed Harkivis Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi avaldas veendumust, et Ukraina väed on vaenlasest rohkem motiveeritud võitlema, sest kaitsevad sissetungijate eest oma kodumaad, kuid logistilise toe tagamine on siinkohal määrava tähtsusega, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

«Nad arvestavad sellega, et kõik lähevad lahingusse ja isegi kui midagi juhtub – jumal hoidku –, tuleb konkreetne auto, mis nad peale võtab ja abistab,» ütles president intervjuus Portugali telekanalile RTP.

President märkis, et praegu napib Ukrainas soomustatud meditsiinimasinaid haavatute lahinguväljalt äraviimiseks.

Samuti rõhutas riigipea, et Vene agressorriigi väed ei saa suures osas üldse aru, miks nad Ukrainas sõdivad, ja nende motivatsiooni ei saa seepärast võrreldagi.

UNIAN tõi esile Zelenskõi hilisema teadaande, et Ukraina sai meditsiiniliseks evakueerimiseks suure partii soomusmasinaid, mis on täpselt see, mida praegu väga vaja on.

Päev varem teatas Berliin, et andis Ukrainale üle uue sõjalise abipaketi, mis sisaldas ka välihaiglat.

Zelenskõi väljendas samas usutluses veendumust, et Venemaa algatatud vallutussõda võib lõppeda ka enne aasta lõppu, kuid teatud tingimustel.

Riigipea märkis intervjuus telekanalile RTP, et sõja lõpukuupäevast on keeruline rääkida, kuid see võib juhtuda ka lähikuudel. See sõltub mitmest tegurist, sealhulgas suures osas Ukraina vastupealetungi edust.

Zelenskõi rõhutas, et rindel toimuvad sündmused on asjakohase poliitilise otsuse tegemisel määravad.

Samuti toonitas Ukraina president, et riigi kutsumine sõjalisse liitu NATOsse võib tuua sõja lõpu lähemale. Ukraina president usub, et Ukraina saab alliansi osaks alles pärast sõda, kuid kutse saab riik siiski varem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles