Tallinna Euroopa Kooli aulas varisenud lagi viib lapsed koduõppele (4)

BNS
Copy
Tallinna Euroopa Kooli uus hoone avati 4. septembril 2018.
Tallinna Euroopa Kooli uus hoone avati 4. septembril 2018. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Euroopa Kooli A-korpuse teise korruse saalis varises laupäeval alla lae viimistluskiht ning ettevaatuse huvides siirduvad õpilased igaks juhuks koduõppele.

Varingu ajal majas õpilasi ei olnud ja keegi kannatada ei saanud. Kooli õppetegevus suunatakse esimesel võimalusel asenduspindadele, kuid seni jätkatakse koduõppel, teatas Riigi Kinnisvara AS (RKAS).

«See on väga kahetsusväärne olukord,» möönis RKASi kinnisvaraarenduse direktori kohusetäitja Tarmo Mändmets. «Praegu tuleb keskenduda sellele, et leida põhjused, mis selle olukorra tingis. Eksperdid teevad juba tööd, et saada selgus võimalikult kiiresti. Teeme kooliga igakülgset koostööd.»

«Nii laste kui ka koolipersonali turvalisuse huvides andsid Tehnika tänav 18 sündmusele reageerinud päästjad korralduse kooli tegevust hoones mitte jätkata enne ehitusekspertiisi läbiviimist,» sõnas päästeameti pressiesindaja Pavel Kulikov.

«Ohutuse huvides hoones õppetegevus ei jätku. Ekspertiisi raames selgitame esimesel võimalusel välja õnnetuse põhjused. Kõige olulisem meie jaoks on koolilaste turvalisus,» kommenteeris TTJA ehitus- ja raudteeosakonna juhataja Priit Pallu.

«Esmaspäevast jäävad lapsed koduõppele, kuni selguvad asenduspinnad, kuhu saame õppetegevuse suunata. Koolihoone jääb ekspertiisi ajaks suletuks, et oleks tagatud kõikide turvalisus,» selgitas kooli direktor Ian Karell.

Euroopa Kool tegutseb 2018. aastal renoveeritud ajaloolises hoones aadressil Tehnika 18, kus on varem asunud ka Tallinna transpordikool.

Tallinna Euroopa kool on akrediteeritud Euroopa Kool. Selle rajas haridus- ja teadusministeerium 2013. aastal, et pakkuda mitmekeelset ja rahvusvahelist haridust eelkooli, algkooli ning vanema kooliastme tasemel.

Koolis toimub õppetöö Euroopa koolide õppekavade järgi ning lõpetamisel saavad õpilased Euroopa bakalaureuse diplomi. Tallinna Euroopa Kooli pidajaks on Sihtasutus Euroopa Kool ning hoonet haldab RKAS.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles