FOTOD JA VIDEO Tipptunni ummikutest vuhinal mööda: Tallinn-Keila liinil sõidavad tänasest kiirrongid (2)

Postimees
Copy

Keila ja Tallinna vahel saab alates tänasest argipäeva tipptundidel sõita kiirrongidega, millega jõuab sihtkohta poole tunniga.

Elroni müügijuhi Triinu Tirmaste sõnul puudutab sõiduplaanimuutus argipäevade tipptunde, kui inimestel on kõige suurem vajadus liikuda. «Tipptunnil liigub Tallinna ja Keila vahel kuus rongi tunnis ehk keskmiselt on väljumine iga 10 minuti tagant.»

Kiirrongide liinile toomine argipäevade tipptundidel annab ka Paldiski, Klooga, Vasalemma, Laitse, Riisipere ja Turba elanikele kiirema ühenduse Tallinnaga. «Näiteks Paldiskist jõuab tööpäeviti Tallinnasse nüüd 55 minutiga,» märkis Tirmaste.

Tipptundidel väljuvate kiirrongide sõidu kestused:

59 minutit Turba – Tallinn (argipäevadel)

45 minutit Kloogaranna – Tallinn (argipäevadel)

55 minutit Paldiski – Tallinn (argipäevadel)

30 minutit Keila – Tallinn (argipäevadel)

25 minutit Saue – Tallinn (argipäevadel)

18 minutit Laagri – Tallinn (argipäevadel)

Kiirrongid ei peatu järgmistes peatustes: Jaanika, Valingu, Urda, Kivimäe, Hiiu, Rahumäe, Järve. Soovides kiirrongiga jõuda nendesse peatustesse (v.a Jaanika) tuleb teha ümberistumine Keila jaamas, ooteajaga seitse minutit.

Paldiski ja Kloogaranna suunalt Tallinna suunduvad kiirrongid ei peatu Padulas.

Väljumiste arv läänesuunal argipäeviti (tavarongid ja kiirrongid)

Tallinna – Keila vahel mõlemas suunas 49 väljumist päevas

Pääsküla – Tallinn vahel mõlemas 60 väljumist päevas

Seoses Keila–Tallinna kiirrongide käivitamisega võttis taristuomanik AS Eesti Raudtee tänasest läänesuuna liinidel kasutusele ka täiendavad ohutusmeetmed, et aidata rongile minejatel ja raudtee ületajatel harjuda rongidega, mis kõikides peatustes ei peatu. V

alingu jaam lubati Forus Security turvatöötajatega mehitada nädalaks ajaks ning Hiiu, Rahumäe, Kivimäe ja Järve peatustesse esimeseks kolmeks päevaks. Järve peatuses viibinud Postimehe fotograafi sõnul aga täna õhtul kella 17 paiku ühtegi lubatud turvajat ei olnud.

 
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles