Colombia mässuliste rühmituste tulevahetuses tapeti üheksa inimest

Copy
Colombia president Gustavo Petro.
Colombia president Gustavo Petro. Foto: Jeffrey Arguedas/Scanpix

Colombia mässuliste rühmituste vahelises tulevahetuses tapeti üheksa inimest, teatas esmaspäeval Arauca kuberner Wilinton Rodriguez.

Kuberneri andmetel puhkes lahing 2016. aastal desarmeeritud Rahvusliku Vabastusarmee (ELN) liikmete ja laialiläinud sissirühmituse Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC) teisitimõtlejate vahel.

Relvakokkupõrkes sai vigastada veel viis inimest, kelle seas on põlisrahvaste kogukonnast pärit alaealine tüdruk.

Kuberner ei öelnud, kas hukkunud ja vigastatud olid relvarühmituste võitlejad või tsiviilisikud.

Suures osas narkoäriga tegelevad endised sissid satuvad tihtipeale omavahelistesse arveteklaarimistesse.

ELN lõpetas esmaspäeval Venezuela valitsusega rahukõneluste neljanda vooru – vasakpoolse presidendi Gustavo Petro väljakuulutatud püüdlused niinimetatud totaalse rahu poole näevad ette ka uusi läbirääkimisi FARCi teisitimõtlejatega.

Viimases ühisavalduses ei täpsustatud, millal relvarahu jõustub, kuid öeldi, et rahukõnelused valitsuse ja FARCi dissidentega algavad kohe.

«Kokkuleppe eesmärk on vähendada vastasseisu ja vägivalda,» ütlesid 2016. aasta rahuleppe tagasi lükanud mässuliste ühenduse Estado Mayor Central (EMC) juht Ivan Mordisco ja president Gustavo Petro esindajad ühisavalduses.

Mõlema poole esindajad pidasid alates neljapäevast kõnelusi riigi edelaosas Caucas. Tegemist oli esimese ametliku kohtumisega valitsuse ja mässuliste vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles