Teisipäeval toimub tippkohtumine Tallinn Digital Summit

BNS
Copy
Peaminister Kaja Kallas
Peaminister Kaja Kallas Foto: Madis Veltman

Teisipäeval toimub iga-aastane tippkohtumine Tallinn Digital Summit, mida võõrustab peaminister Kaja Kallas - ürituse peateema on demokraatia ja tehnoloogia vahelise suhte uuendamine, keskendudes valitsemisele ja avatud ühiskonnale.

«Tänavune tippkohtumine keskendub tehnoloogia ja demokraatia suhte mõtestamisele ja uuendamisele. Toome Tallinnasse kokku poliitikakujundajad ja tehnoloogiasektori, et arutada, kuidas saab demokraatia sammu pidada uute tehnoloogiatega ja kuidas tehnoloogiad saab demokraatia jaoks kõige paremini tööle panna,» ütles Kallas.

«Ukraina jätkab võitlust Vene agressiooni vastu ning sellega seoses pöörame tähelepanu ka sellele, kuidas suudavad demokraatlikud digiühiskonnad rasketes tingimustes hakkama saada, pakkudes samal ajal oma kodanikele e-teenuseid, hoides riiki töös ja arendades samal ajal oma digiriiki edukalt edasi. Meil kõigil on sellest palju õppida,» lisas Kallas.

Tippkohtumise programmi sisuks on erinevad ettekanded, paneelarutelud, esitlused tehisintellekti, jätkusuutlikkuse, küberturvalisuse ja säilenõtkuse teemadel. Peaesinejatena astuvad lavale teiste hulgas Euroopa Komisjoni siseturuvolinik Thierry Breton, Palantir Technologies tegevjuht Alex Karp ja Rahvusvahelise Telekommunikatsiooni Liidu peasekretär Doreen Bogdan-Martin.

Üritusel osalevad nii Euroopa kui Aasia peaministrid, välis- ja digitaalarengu ministrid ning mõjukate rahvusvaheliste organisatsioonide kõrgetasemelised esindajad, akadeemikud ja esindajad erasektoris.

Tänavune Tallinn Digital Summit 2023 hõlmab endas ka virtuaalset EXPO-t, et viia kokku otsustajad ettevõtetega üle maailma ning tutvustada uusimaid tooteid, teenuseid ja lahendusi, mis on seotud Euroopa Liidu algatuse «Global Gateway» viie peamise investeerimisprioriteediga: digitaalsus, kliima ja energia, transport, tervishoid, haridus ja teadusuuringud.

Tallinn Digital Summit on Eesti peaministri algatatud iga-aastane kõrgetasemeline sündmus, mis toob kokku tipp-poliitikud, arvamusliidrid, ettevõtjad ja tehnoloogiakogukonna, et juhtida tähelepanu digivaldkonna muutuste olulisusele ning käsitleda nende mõju majandusele, ühiskondadele ja riikidele. Sel aastal toimubtippkohtumine hübriidformaadis Tallinna Kultuurikatlas.

Peaminister Kaja Kallas osaleb digitippkohtumise avatseremoonial, kus esineb kell 9.05 avakõnega. Otseülekanne tippkohtumise avamisest ja kogu järgnevast päevast on nähtav veebilehel https://www.digitalsummit.ee/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles